På gång sommaren/hösten 2023

Om du inte hittar vad du söker kan du som alltid maila info@ulvens.se för att intresseanmäla dig eller föreslå en kurs du saknar och vill kunna gå!

Kurser och Tematräffar

Här hittar du de kursstarter och tematräffar som hittills är planerade. Om du önskar gå en kurs som ännu inte är planerad kan du alltid göra en intresseanmälan till info@ulvens.se!

Ulvens Lekland: Kom till Ulvens i Djäkneböle och pröva olika aktiveringsbanor där hunden får alla möjliga sorters utmaningar – för huvudet, nosen och kroppen! Det finns något för alla, den tuffa hunden såväl som den mer försiktiga. Vi har två träffar, en för valpar och en för vuxna. Det kostar 150kr och vi håller på en timme. Du anmäler dig genom att maila info@ulvens.se!
Valpträffen 24 aug 18.30, för valpar mellan 3-9 mån
Vuxenträffen 17 aug 18.00, för alla hundar 9 månader och uppåt

Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! Nyttigt och lekfullt!
Valp Standard 12 startar 29 augusti 18.00 i Umeå
Valp Standard 13 startar 20 september 19.00 i Umeå

Valp Standard 14 startar 10 oktober 18.00 i Umeå
Valp Standard 15 startar 7 november 19.00 i Umeå
Valp Standard 16 startar 8 november 18.00 i Umeå

Vardagskurs: Hitta inspiration och har roligt med hunden samtidigt som du får utforska olika delar av vardagen! Lekar och kunskap om hur hunden fungerar ger dig verktyg för att hantera utmaningar och boosta relationen. För hundar 10 månader och uppåt.
Kurs startar 15 augusti 19.00 i Umeå

Lugna Hundar: Vägen till ett lugnare liv! Lär dig att hjälpa din hund till en mer avslappnad tillvaro. För hundar i alla åldrar.
Kurs startar 31 augusti 18.00 i Djäkneböle

Ingen Jakt, Tack!-helg: NYHET! 26-27 augusti. Denna sommar erbjuds du en intensivhelg i att minska din hunds jagande. Målet är att hunden ska kunna slappna av mer i naturen och att du får lära dig hur du kan tillgodose din hunds jaktbehov på de sätt du erbjuder! Vi tittar på inkallnings- och följsamhetsträning, hundens behov och språk samt berikning. Gör promenaderna lite mer lättsamma och kom på denna kurshelg i Djäkneböle! Helgen kostar 1400kr och du anmäler dig till info@ulvens.se!

Promenadkurs: Vill du få en bättre inkallning? Få bättre koppelkunskaper? Fördjupa följsamhet och kommunikation med din hund då ni är ute? Här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.
Kurs startar 6 september 18.00 i Umeå

Intensivhelg Rally för Tävling: 9-10 september 11.00-15.00 (båda dagarna) i Djäkneböle har du som vill börja tävla Rallylydnad möjlighet att gå en intensivhelg! Det är bra om du har lite koll på rallymomenten i nybörjarklassen men behöver inte ha tävlat tidigare och hunden behöver inte vara flytande i alla moment heller. Vi tränar kombinationer och banor, finslipar tekniken och du kan använda helgen för att bli redo för tävling! Om du inte vill tävla men ändå tränar Rally och vill utvecklas är du lika varmt välkommen! Helgen kostar 1800kr och du anmäler dig till info@ulvens.se.

BODYWORK/Handlingskurs Avancerad: Denna omgång riktar sig mot dig som tävlar eller tränar aktivt med din hund och vill bygga vidare på dina kunskaper som handler/förare – finslipa ditt kropsspråk och hitta en djupare kommunikation med din hund. Vare sig ni tränar rally, agility, bruks, lydnad, nosework eller bara tränar mycket för hemmabruk är ni varmt välkomna! Det är bra om hunden haft lite erfarenhet att träna bland andra hundar sedan tidigare. Under helgen lär du dig att bli mer medveten om dina egna och hundens rörelser och hitta nya vinklar på kontakt och kommunikation med hunden. Inspireras och utvecklas, kom och delta på årets första Avancerade helg!
Kurshelg 23-24 september i Djäkneböle, 10.00-15.00 båda dagarna.

Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 26 september 19.00 i Umeå

Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.
Kurs startar 4 oktober 18.00 i Umeå

Hundförståelse: Kursen för dig som vill lära dig förstå hundens beteende och signaler. Under ett antal träffar får du teori och praktik varvat där vi lär känna din hund i olika situationer, samtidigt som du får med dig roliga och enkla övningar för vardagens olika utmaningar. Varken du eller hunden behöver några förkunskaper för att delta!
Kurs startar 19 oktober 18.30 i Djäkneböle

UlvensOnline

Valpkurs och Flocken är två kurser du hittar på UlvensOnline som du kan gå precis när du vill, hemifrån! Fler kurser är planerade och kommer upp under året.

Häften att köpa

NYHET! Nu kan du köpa häften som innehåller kunskap och verktyg för att hantera olika utmaningar eller för inspiration. Det kommer allteftersom fyllas på med mer häften. Är det något du saknar som du skulle vilja ha tillgång till? Tveka inte att maila info@ulvens.se och berätta!

Privat rådgivning och träning

Vill du ha privat hjälp eller träning? Du är varmt välkommen att boka en tid! Om du inte kan ta träffen i person kan den göras över internet. I första hand genomförs rådgivningarna i Djäkneböle där det finns tillgång till större välventilerad inomhuslokal om vädret kräver det.

Häst

Vill du veta mer om hur man med hjälp av positiv förstärkning kan skapa ett djupgående samarbete med sin häst? För markarbete, ridning eller som en metod att komma förbi utmaningar såsom hantering, lastning etc. Du är varmt välkommen att höra av dig till Ulvens!

Följ Ulvens på Facebook eller Instagram!

Du vet väl att Ulvens finns på Facebook och Instagram? På Facebook länkas alla nya artiklar, uppdaterad information och nyheter inom hundvärlden, tillsammans med tips och tricks för alla ögonblick i hundvardagen. På Instagram kan du följa en del av verksamheten och hitta ett och annat tips!

Du kanske också gillar…