På gång vår/sommar 2022

Om du inte hittar vad du söker kan du som alltid maila info@ulvens.se för att intresseanmäla dig eller föreslå en kurs du saknar och vill kunna gå!

På grund av en lång tid av sjukdom kommer verksamheten startas igång långsamt för att låta kroppen komma ikapp med arbetsdagar. De kurser som är utlagda nu är definitivt inte de enda som kommer gå i vinter, nästa planeringsomgång görs i slutet av februari då fler kurser kommer läggas upp!

Kurser och Tematräffar

Här hittar du de kursstarter och tematräffar som hittills är planerade. Om du önskar gå en kurs som ännu inte är planerad kan du alltid göra en intresseanmälan till info@ulvens.se!

BODYWORK/HANDLINGKURS – Kommunikation är grunden i relationen till hunden. Vi vill att hunden förstår oss och vi vill förstå vår hund! Om du någonsin prövat agility eller rallylydnad vet du hur väldigt små rörelser i kroppen kan få hunden att hamna i helt fel position. Men den här kursen är inte bara för dig som tävlar och tränar, den är till för alla hundmänniskor som vill hitta det där fantastiska samspelet med sin hund! 14-15 maj i Djäkneböle

Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! Nyttigt och lekfullt!
Valp 4 startar 11 maj 19.30 (Umeå)
Valp 5 startar 31 maj 19.00 (Umeå)
Valp 6 startar 16 juni 18.00 (Djäkneböle)

Vardagskurs: En allround-kurs för dig som söker lite inspiration eller vägledning genom vardagen. Lär dig förstå hundens signaler, få enkla verktyg för att öka följsamhet, inspireras till berikning och aktivering är några av de saker du får på dessa träffar! För hundar 8 månader och uppåt.
Kurs startar 31 maj 18.00 (Umeå)

Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs starta22 juni 18.00 (Umeå)

Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.
Kurs starta23 juni 19.00 (Djäkneböle)

Reaktivitetspromenad – Har du en reaktiv hund och vill kunna träna i en kontrollerad miljö? På dessa promenader ger vi hundarna utrymme att så lugnt som möjligt samexistera med andra hundar. Vi lägger fokus på att ge hundarna så bra upplevelser som möjligt! Kostar 80kr. Skicka ett mail till info@ulvens.se för anmälan!
Träff 24 april 13.00 i Umeå

Träningsteknik del 1 & 2 – Här får du finslipa din hundtränarförmåga! Vi tittar bland annat på motivation, cues/signaler/kommandon, förstärkare, timing, markörer, kommunikation. Vi får lära oss hur vi formar rena beteenden och får en hund som älskar att lära sig nya saker tillsammans med dig! Den är uppdelad på två kvällar, 4 maj och 11 maj 18.00. För att få ut så mycket som möjligt bör du vara med på båda träffarnade hålls båda i Umeå. Kostnad 550kr för båda träffarna, anmälan görs via mail till info@ulvens.se

Kropp & Knopp – en promenad med utmaningar för dig och hunden med fokus på fokus och kroppskontroll. Vi rör oss på universitetsområdet i Umeå och använder miljön runt oss för att utmana oss och hundarna, för att ha roligt tillsammans! Ta på träningsskorna och ladda godisväskan, nu kör vi! Umeå Universitet 19 maj 18.00, kostnad 250kr, anmälan görs via mail till info@ulvens.se

Sjyssta Utmaningar – lär dig utveckla hundens självförtroende med tekniker som dessutom fördjupar och bygger på er relation! Med olika utmaningar som anpassas efter varje hund får du lära dig läsa hundens signaler för att ge den bästa vägledningen samt förhållningssätt för att hjälpa hunden genom framtida utmaningar. Passar för både den försiktiga hunden och den redan trygga hunden! Hålls i Djäkneböle 22 maj 13.00-15.00, kostnad 350kr, anmäl via mail info@ulvens.se!

Inkallningsboost – en kväll där vi boostar hundens inkallning! Vi tittar på hur vi bäst laddar inkallningssignalen, hur man kan jobba med targets och öka farten – allt för att få en inkallning som känns trygg och rolig. Hålls i Umeå, 2 juni 18.00. Kostnad 250kr.

Stresshantering – teori och praktik varvas denna kväll där du får verktyg och större förståelse för stress hos hund. Lät dig identiefiera stress och få verktyg för att hjälpa din hund till en lugnare tillvaro. Hålls i Umeå 9 juni 18.00-20.00, kostnad 350kr, anmälan görs till info@ulvens.se

Snälla Händer – händerna är det som alltid interagerar med våra hundar i vardagen och på denna workshop får du lära dig hur du bäst får snälla händer. Få kloklippning, kamning och annan daglig skötsel att bli trevlig för både dig och hunden, lär dig hur du kan göra din hund mer närhetssökande och trygg i din närvaro. Du får också tips på hur du kan träna din hund inför veterinärbesök. Frivillig hantering kan vara ett av de viktigaste verktygen du har när du vill fördjupa relationen till din hund! Går 19 juni 13.00-16.00 i Djäkneböle, 450kr anmäl till info@ulvens.se!

UlvensOnline

Valpkurs och Flocken är två kurser du hittar på UlvensOnline som du kan gå precis när du vill, hemifrån! Fler kurser är planerade och kommer upp under året.

Föreläsningar

Föreläsning Den Arga Hunden – en föreläsning med frågestund om aggression på hund. Vad är egentligen aggression, hur ser det ut, vad triggar det och vad gör man när hunden blir arg? 8 maj 13.00-15.00, 50kr/person, plats kommer! Anmälan görs till info@ulvens.se!

Privat rådgivning och träning

Vill du ha privat hjälp eller träning? Du är varmt välkommen att boka en tid! Om du inte kan ta träffen i person kan den göras över internet med olika hjälpmedel. P.g.a rådande pandemi kommer inga rådgivningar genomföras inomhus i hem. I första hand genomförs rådgivningarna i Djäkneböle där det finns tillgång till större välventilerad inomhuslokal om vädret kräver det.

Häst

Vill du veta mer om hur man med hjälp av positiv förstärkning kan skapa ett djupgående samarbete med sin häst? För markarbete, ridning eller som en metod att komma förbi utmaningar såsom hantering, lastning etc. Du är varmt välkommen att höra av dig till Ulvens!

Följ Ulvens på Facebook eller Instagram!

Du vet väl att Ulvens finns på Facebook och Instagram? På Facebook länkas alla nya artiklar, uppdaterad information och nyheter inom hundvärlden, tillsammans med tips och tricks för alla ögonblick i hundvardagen. På Instagram kan du följa en del av verksamheten och hitta ett och annat tips!

Du kanske också gillar…