På gång sommaren 2023

Om du inte hittar vad du söker kan du som alltid maila info@ulvens.se för att intresseanmäla dig eller föreslå en kurs du saknar och vill kunna gå!

Kurser och Tematräffar

Här hittar du de kursstarter och tematräffar som hittills är planerade. Om du önskar gå en kurs som ännu inte är planerad kan du alltid göra en intresseanmälan till info@ulvens.se!

BODYWORK/Handlingskurs Basic: Den väldigt populära kurshelgen är tillbaka och detta år kör vi på två olika helger – en helg för ekipage som vill hitta grundläggande vardagsföljsamhet samt en helg för mer avancerade ekipage för hundsport och vardagsträning! I BW Basic får du hitta och finslipa kommunikationen, både att lära dig förstå hunden och vad du själv kommunicerar tillbaka till din hund. I slutet av helgen sätter vi ihop alla övningar vi gjort med hundarna för att bygga en rolig följsamhetsdans. Helgen varvar övningar med och utan hund! Så missa inte tillfället den 3-4 juni i Djäkneböle!

Föreläsning Den Arga Hunden: 17 juni klockan 13.00- ca 16.00 är det föreläsning i Djäkneböle Bygdegård med frågestund och diskussion på temat aggressivitet på hund. Hur kan man undvika situationer som triggar aggressiva beteenden och vad gör man om en hund plötsligt blir arg? Hanterande och förebyggande verktyg varvas med en djupare förståelse för hur hunden beter sig och signalerar känslor på olika vis. Kostar 180kr/person, anmälan sker till info@ulvens.se!

Barnbus & Hundmys: Det har efterfrågats kursdagar för barn med hund och här kommer det! Dessa träffar är för barn mellan 7-12 år och vilken slags hund som helst. Tillsammans har vi roligt med hundarna och lär oss samtidigt allt möjligt om hundträning och hundbeteende. Alla barn ska ha en vuxen med sig. Första planerade träffen är 18 juni i Djäkneböle!

Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! Nyttigt och lekfullt!
Valp Standard 9 startar 11 juli 18.00 i Umeå
Valp Standard 10 startar 9 augusti 19.00 i Umeå

Valp Special 11 startar 31 augusti 19.00 i Djäkneböle

Valpagility:  Testa på lite enkel agility för valpar 4-8 månader!
Träff i Umeå 7 juni 19-20.00!

Kropp & Knopp: Hoppa, balansera, gå runt, krypa under… det är bara några av de saker din hund får lära sig! Utmärkt som krydda i vardagen för alla slags hundar, 8 månader och uppåt.
Kurs startar 8 juni 19.00 i Djäkneböle

Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 20 juli 19.30 i Djäkneböle

Lugna Hundar: Vägen till ett lugnare liv! Lär dig att hjälpa din hund till en mer avslappnad tillvaro. För hundar i alla åldrar.
Kurs startar 20 juli 18.30 i Djäkneböle

Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.
Kurs startar 2 augusti 18.00 i Umeå

Vardagskurs: Hitta inspiration och har roligt med hunden samtidigt som du får utforska olika delar av vardagen! Lekar och kunskap om hur hunden fungerar ger dig verktyg för att hantera utmaningar och boosta relationen. För hundar 10 månader och uppåt.
Kurs startar 15 augusti 19.00 i Umeå

Inkallningsboost: Vill du boosta hundens inkallning? Lära dig hur du tränar en vardagsinkallning samt nödinkallning? Det här är en träff fylld med lekar för dig och din hund för att skapa roligare och tryggare promenader!
5 juli 19.00 – 20.30 i Umeå

Intensivhelg Rally för Tävling: 29-30 juli i Djäkneböle har du som vill börja tävla Rallylydnad möjlighet att gå en intensivhelg! Det är bra om du har lite koll på rallymomenten i nybörjarklassen men behöver inte ha tävlat tidigare och hunden behöver inte vara flytande i alla moment heller. Vi tränar kombinationer och banor, finslipar tekniken och du kan använda helgen för att bli redo för tävling! Om du inte vill tävla men ändå tränar Rally och vill utvecklas är du lika varmt välkommen! Helgen kostar 2100kr och du anmäler dig till info@ulvens.se.

Ingen Jakt, Tack!-helg: NYHET! 26-27 augusti. Denna sommar erbjuds du en intensivhelg i att minska din hunds jagande. Målet är att hunden ska kunna slappna av mer i naturen och att du får lära dig hur du kan tillgodose din hunds jaktbehov på de sätt du erbjuder! Vi tittar på inkallnings- och följsamhetsträning, hundens behov och språk samt berikning. Gör promenaderna lite mer lättsamma och kom på denna kurshelg i Djäkneböle! Helgen kostar 1900kr och du anmäler dig till info@ulvens.se!

UlvensOnline

Valpkurs och Flocken är två kurser du hittar på UlvensOnline som du kan gå precis när du vill, hemifrån! Fler kurser är planerade och kommer upp under året.

Häften att köpa

NYHET! Nu kan du köpa häften som innehåller kunskap och verktyg för att hantera olika utmaningar eller för inspiration. Det kommer allteftersom fyllas på med mer häften. Är det något du saknar som du skulle vilja ha tillgång till? Tveka inte att maila info@ulvens.se och berätta!

Privat rådgivning och träning

Vill du ha privat hjälp eller träning? Du är varmt välkommen att boka en tid! Om du inte kan ta träffen i person kan den göras över internet. I första hand genomförs rådgivningarna i Djäkneböle där det finns tillgång till större välventilerad inomhuslokal om vädret kräver det.

Häst

Vill du veta mer om hur man med hjälp av positiv förstärkning kan skapa ett djupgående samarbete med sin häst? För markarbete, ridning eller som en metod att komma förbi utmaningar såsom hantering, lastning etc. Du är varmt välkommen att höra av dig till Ulvens!

Följ Ulvens på Facebook eller Instagram!

Du vet väl att Ulvens finns på Facebook och Instagram? På Facebook länkas alla nya artiklar, uppdaterad information och nyheter inom hundvärlden, tillsammans med tips och tricks för alla ögonblick i hundvardagen. På Instagram kan du följa en del av verksamheten och hitta ett och annat tips!

Du kanske också gillar…