Tematräffar

Har du inte tid eller möjlighet att gå en hel kurs? Då är tematräffarna något för dig! Temträffarna är enskilda arrangemang som berör olika teman och ämnen, du kan anmäla dig till en träff eller flera. Varje tematräff har samma upplägg där vi först samlas om möjligt utan hundar för genomgång av temat och sedan tränar tillsammans med gemensamma instruktörsledda övningar. Alla hundar från 5 månader och uppåt är välkomna, oavsett tidigare erfarenheter. Varje träff är 1 timme oavsett dag och starttid.

Anmälan och pris

Antalet deltagare kan variera beroende på träffen, vi har ex. mindre antal hundar för Reaktiva Hundar-temat. Det är alltid först till kvarn som gäller!

Du anmäler dig till träffarna via mail till info@ulvens.se där du anger vilka datum du vill gå, ditt namn och telefonnr, samt hundens namn, ras/mix och ålder.

En träff kostar 200kr, men om du anmäler dig direkt till två träffar betalar du 350kr.

Tema och datum:

16 juni 19.30 Inkallningsboost – kom och lägg lite extra tid på inkallningsträningen! Vi tittar på lättsamma roliga lekar och verktyg för att ge inkallningen en extra boost. Du behöver utöver vanligt koppel en långlina på minst 8 meter för denna träff. Hålls i Umeå.

Seniorträff 20 juni 19.10 – har du en hund som är 7 år eller äldre? Då är ni välkomna på årets första seniorträff! Vi gör roliga lekar och tittar på aktiviteter anpassad efter den åldrande hunden. Hålls i Umeå.

29 juni 19.10 Reaktiva Lugna Hundar – för dig som vill kunna erbjuda din reaktiva hund ett sätt att spendera tid med andra hundar i en kontrollerad miljö. Träffen går ut på att hjälpa hundarna till lugn kommunikation på avstånd och ge en positiv upplevelse. Vi tränar på långa avstånd, förstärker lugna signaler och bygger upp positiva känslor kring andra hundar. Hunden ska helst ha y-sele (om hunden bär halsband får det ej vara stryp pga skaderisken) och du behöver ett längre koppel (minst 3 meter). Hålls i Umeå

16 juni 18.00 Rallykombinationer för Nybörjare – kom och träna kombinationer i Rallylydnad Nybörjarklass! Du behöver ha gått en nybörjarkurs i Rallylydnad eller själv har lärt hunden sitt, ligg, stå och en del fotgående. Vi kommer pröva på lite olika kombinationer för att utmana oss i Rallylydnad! Hålls i Umeå.

18 juni 19.15 Aktiveringsbana – utmana dig och hunden i en aktiveringsbana! Det kommer finnas alltifrån enkla trick till underlag, pussel och nosuppgifter. Ni behöver ingen tidigare erfarenhet, allt kan anpassas efter just dig och din hund! Hålls i Umeå.