Kurser och Träffar

För alla kurser och träffar gäller:

  • Alla verktyg du lär dig är REKO, d.v.s baseras i så lång utsträckning som möjligt på vetenskap kring hundens behov, kommunikation och inlärning med empati och omtanke för hundar och människor.
  • Om du inte betalat innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora platsen till någon i kölistan. Betalningen kan delas upp enligt överenskommelse, maila info@ulvens.se för mer information
  • Hunden får ej vara sjuk eller skadad på ett sätt där den lider av att vara med på kursen
  • Det är tillåtet att vara flera personer som går med samma hund på kursen, man betalar per deltagande hund. Barn under 12 år ska ha med vuxen som stöd
  • Löptikar är för det mesta tillåtet, så länge tiken inte mår dåligt i sitt löp. Fråga instruktör om du känner dig osäker.
  • Under kurserna visar vi hänsyn och respekt för varandra och hundarna, vi håller gott avstånd till varandra för att ge hundarna en känsla av trygghet och utrymme att röra sig på.

Kursutbud

ULVENS FIRAR 10 ÅR! Jajemen, 2024 fyller vi 10 hela år och det ska såklart firas med en mängd roliga kurser, träffar, föreläsningar och annat skoj. Om det är något du skulle vilja se händer under året? Tveka inte att maila oss info@ulvens.se med dina önskemål!

Kurser som är överstrukna är fulla! Är du intresserad av en kurs som ej har datum ännu kan du göra en intresseanmälan till info@ulvens.se eller via formuläret här på hemsidan.

>Kropp & Knopp: Hoppa, balansera, gå runt, krypa under… det är bara några av de saker din hund får lära sig! Utmärkt som krydda i vardagen för alla slags hundar, 8 månader och uppåt.
Kurs startar 28 maj 19.10 i Umeå

>Barnbus & Hundmys: Det har efterfrågats kursdagar för barn med hund och här kommer det! Dessa dagar är för barn mellan 7-12 år och vilken slags hund som helst. Tillsammans har vi roligt med hundarna och lär oss samtidigt allt möjligt om hundträning och hundbeteende. Alla barn ska ha en vuxen med sig.
Kursdag 2 juni 13.00-15.00 i Djäkneböle

>Promenadkurs: Vill du få en bättre inkallning? Få bättre koppelkunskaper? Fördjupa följsamhet och kommunikation med din hund då ni är ute? Här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.
Kurs startar 5 juni 19.00 i Umeå

>Tematräning: Här hittar du en mängd datum med fristående träningsträffar. Olika datum har olika teman såsom reaktiva hundar, inkallning e.t.c. och du kan själv välja att komma på en träff eller flera. Klicka in här så kan du läsa mer och hitta alla datum!
Lugna Reaktiva Hundar 29 maj 19.10
Seniorträff 20 juni 19.10
Rallykombinationer för Nybörjare 16 juni 18.00
Inkallning 16 juni 19.30
Aktiveringsbana 18 juni 19.15

>Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.
Kurs startar 12 juni 18.00 i Umeå

>Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! För att kunna erbjuda dig den typ av valpkurs som passar just dig och valpen bäst har vi två olika upplägg – Standard och Special. Du kan läsa mer om de olika uppläggen om du klickar på Valpkurs!
Valp Standard 5 startar 30 maj 18.00 i Umeå
Valp Standard 6 startar 18 juni 18.00 i Umeå

Valp Standard 7 startar 2 juli 19.10
Valp Standard 8 startar 31 juli 18.00

>NYHET! Busigt: Hitta lekar och leksaker, skapa värde för hunden i olika former av belöningar och ha riktigt roligt med din hund! Det här är kursen med fokus på det hunden älskar och hur vi kan forma och använda det i träning, till vardags och för att bygga en relation.
Kurs startar 14 juli 18.00

Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 4 juli 19.10 i Umeå

>Trygga Möten: En specialkurs för dig som lever med en reaktiv hund och vill få hjälp med verktyg och kunskap. Det spelar ingen roll om din hund är reaktiv mot andra hundar, människor, fordon etc, här får du personlig vägledning och djupgående förståelse av just din hund och era utmaningar!
Kurs startar 31 juli 19.10 i Umeå

Hundförståelse: Kursen för dig som vill lära dig förstå hundens beteende och signaler. Under ett antal träffar får du teori och praktik varvat där vi lär känna din hund i olika situationer, samtidigt som du får med dig roliga och enkla övningar för vardagens olika utmaningar. Varken du eller hunden behöver några förkunskaper för att delta!

>Träningsfokus: En kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i att träna och läsa av din hund! Vi utmanar oss själva och hunden för att få ett fördjupat samarbete genom roliga enkla övningar. Passar för både vardags- och tävlingsekipage, övningar anpassas efter varje människa och hund. För hundar 6 månader och uppåt.

>NYHET! Jakt, nej tack! Kursen för dig som vill få hjälp att få koll på hundens jaktlust! Vi tittar på roliga lekar, nyttiga kontaktövningar, impulskontroll och mycket mer. Spelar ingen roll om din hund vill jaga löv som blåser i vinden, katter i grannskapet eller rådgjur i skogen, det här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.

>Dansa med Hund: Några enstaka gånger om året erbjuds denna spännande, inspirerande och utvecklande helg! Vi tränar trick, tittar på hur vi kan med kroppspråket hitta samarbete med hunden och boosta relationen. Vi erbjuder insikter, skratt och nya lärdomar medan vi ar roligt med våra hundar! För hundar 6 månader och uppåt.

>Vardagsrelation: Hitta inspiration och har roligt med hunden samtidigt som du får utforska olika delar av vardagen! Lekar och kunskap om hur hunden fungerar ger dig verktyg för att hantera utmaningar och boosta relationen. För hundar 9 månader och uppåt.

Rallylydnad fortsättning: Kursen för dig som vill fördjupa dig i de olika momenten inför tävling, eller som aktivering! För hundar 10 månader och uppåt.