För alla kurser och träffar gäller:

  • Alla verktyg du lär dig är REKO och baseras i så lång utsträckning som möjligt på vetenskap kring hundens behov, kommunikation och inlärning. Bestraffning (aversiva metoder) förekommer aldrig i undervisningen.
  • Om du inte betalat innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora platsen till någon i kölistan. Betalningen kan delas upp enligt överenskommelse, maila info@ulvens.se för mer information
  • Hunden får ej vara sjuk eller skadad på ett sätt där den lider av att vara med på kursen
  • Det är tillåtet att vara flera personer som går med samma hund på kursen, man betalar per deltagande hund. Barn under 12 år ska ha med vuxen som stöd
  • Löptikar är för det mesta tillåtet, så länge tiken inte mår dåligt i sitt löp. Fråga instruktör om du känner dig osäker.
  • Under kurserna visar vi hänsyn och respekt för varandra och hundarna, vi håller gott avstånd till varandra för att ge hundarna en känsla av trygghet och utrymme att röra sig på.

Kursutbud

Kurser som är överstrukna är fulla! Är du intresserad av en kurs som ej har datum ännu kan du göra en intresseanmälan till info@ulvens.se eller via formuläret här på hemsidan.

Ulvens Lekland: Kom till Ulvens i Djäkneböle och pröva olika aktiveringsbanor där hunden får alla möjliga sorters utmaningar – för huvudet, nosen och kroppen! Det finns något för alla, den tuffa hunden såväl som den mer försiktiga. Vi har två träffar, en för valpar och en för vuxna. Det kostar 150kr och vi håller på en timme. Du anmäler dig genom att maila info@ulvens.se!
Valpträffen 24 aug 18.30, för valpar mellan 3-9 mån
Vuxenträffen 17 aug 18.00, för alla hundar 9 månader och uppåt

>Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! Nyttigt och lekfullt!
Valp Standard 12 startar 29 augusti 18.00 i Umeå
Valp Standard 13 startar 20 september 19.00 i Umeå

Valp Standard 14 startar 10 oktober 18.00 i Umeå
Valp Standard 15 startar 7 november 19.00 i Umeå
Valp Standard 16 startar 8 november 18.00 i Umeå

>Vardagskurs: Hitta inspiration och har roligt med hunden samtidigt som du får utforska olika delar av vardagen! Lekar och kunskap om hur hunden fungerar ger dig verktyg för att hantera utmaningar och boosta relationen. För hundar 10 månader och uppåt.
Kurs startar 15 augusti 19.00 i Umeå

>Lugna Hundar: Vägen till ett lugnare liv! Lär dig att hjälpa din hund till en mer avslappnad tillvaro. För hundar i alla åldrar.
Kurs startar 31 augusti 18.00 i Djäkneböle

>Promenadkurs: Vill du få en bättre inkallning? Få bättre koppelkunskaper? Fördjupa följsamhet och kommunikation med din hund då ni är ute? Här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.
Kurs startar 6 september 18.00 i Umeå

>Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 26 september 19.00 i Umeå

>Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.
Kurs startar 4 oktober 18.00 i Umeå

>Hundförståelse: Kursen för dig som vill lära dig förstå hundens beteende och signaler. Under ett antal träffar får du teori och praktik varvat där vi lär känna din hund i olika situationer, samtidigt som du får med dig roliga och enkla övningar för vardagens olika utmaningar. Varken du eller hunden behöver några förkunskaper för att delta!
Kurs startar 19 oktober 18.30 i Djäkneböle

Kropp & Knopp: Hoppa, balansera, gå runt, krypa under… det är bara några av de saker din hund får lära sig! Utmärkt som krydda i vardagen för alla slags hundar, 8 månader och uppåt.

Inkallningsboost: Vill du boosta hundens inkallning? Lära dig hur du tränar en vardagsinkallning samt nödinkallning? Det här är en träff fylld med lekar för dig och din hund för att skapa roligare och tryggare promenader!

Barnbus & Hundmys: Det har efterfrågats kursdagar för barn med hund och här kommer det! Dessa dagar är för barn mellan 7-12 år och vilken slags hund som helst. Tillsammans har vi roligt med hundarna och lär oss samtidigt allt möjligt om hundträning och hundbeteende. Alla barn ska ha en vuxen med sig.

Trygga Möten: En specialkurs för dig som lever med en reaktiv hund och vill få hjälp med verktyg och kunskap. Det spelar ingen roll om din hund är reaktiv mot andra hundar, människor, fordon etc, här får du personlig vägledning och djupgående förståelse av just din hund och era utmaningar!

Vardagskurs Special: En vardagskurs med ett större djup! Du kan gå den som en fortsättning på Vardagskursen eller gå den för att du vill få ut ännu lite mer av kursen, verkligen fördjupa dig i förståelse av hund och få en mer personlig vägledning genom kursen. Vi håller oss till liten grupp för att ge alla så mycket individuellt utrymme som möjligt. För hundar 9 månader och uppåt.

Träningsteknik: En kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i att träna och läsa av din hund! Vi utmanar oss själva och hunden för att få ett fördjupat samarbete genom roliga enkla övningar. Passar för både vardags- och tävlingsekipage, övningar anpassas efter varje människa och hund. För hundar 6 månader och uppåt.

Noskurs: Tycker din hund om att använda näsan? Då är det här kursen för er! Testa på alla möjliga olika spännande sätt att aktivera hundens luktsinne på i vardagen. För hundar från 6 månader och uppåt.

Reaktivitetspromenad: Har du en reaktiv hund och vill kunna träna i en kontrollerad miljö? På dessa promenader ger vi hundarna utrymme att så lugnt som möjligt samexistera med andra hundar. Vi lägger fokus på att ge hundarna så bra upplevelser som möjligt! Kostar 80kr. Skicka ett mail till info@ulvens.se för anmälan!

Rallylydnad fortsättning: Kursen för dig som vill fördjupa dig i de olika momenten inför tävling, eller som aktivering! För hundar 10 månader och uppåt.

Valpagility:  Testa på lite enkel agility för valpar 4-8 månader!

Skogsäventyret: En dag i skogen med hundar och hundvänner! Utmaningar, naturupplevelser, fikapauser i det vilda och många skratt. För hundar från 10 månader och uppåt.

Modig Hund-workshop: Lär dig förstå hur rädsla ser ut och fungerar hos våra hundar samt hur man kan arbeta för att förebygga och hantera rädslor av alla slag. Två kvällar där du får föreläsning, möjlighet till frågor, personlig handlingsplan och möjlighet till feedback och vägledning mellan träffarna!

Reaktivitetsträffen:  En träff där du både får lära dig förstå vad som gör hundar reaktiva, och vad just din hund behöver för att bli hjälpt. Du får på samma gång träffa hundägare som upplever liknande utmaningar i vardagen!