Kurser

För alla kurser gäller:

 • Alla verktyg du lär dig är REKO och baseras i så lång utsträckning som möjligt på vetenskap kring hundens behov, kommunikation och inlärning. Bestraffning förekommer aldrig i undervisningen.
 • Om du inte betalat in innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora din plats till någon i kölistan. Betalningen kan delas upp enligt överenskommelse, maila info@ulvens.se för mer information
 • Hunden får ej vara sjuk eller skadad på ett sätt där den lider av att vara med på kursen
 • Det är tillåtet att vara flera personer som går med samma hund på kursen, man betalar per deltagande hund. Barn under 12 år ska ha med vuxen som stöd
 • Löptikar är för det mesta tillåtet, så länge tiken inte mår dåligt i sitt löp. Fråga instruktör om du känner dig osäker.
 • Under kurserna visar vi hänsyn och respekt för varandra och hundarna.
 • På kurserna får du så individuell undervisning som möjligt. Vi arbetar med hunden framför oss! Du får också anteckningar efter varje genomfört kurstillfälle samt en frivillig hemläxa för att kunna fördjupa era kunskaper mellan träffarna. Det är alltid möjligt att mellan kurstillfällen bolla med instruktör i olika frågor som kan ha kommit upp!

Kursutbud

Kurser som är överstrukna är fulla! Är du intresserad av en kurs som ej har datum ännu kan du göra en intresseanmälan till info@ulvens.se eller via formuläret här på hemsidan.

Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! Nyttigt och lekfullt!
Valp 3 startar 17 mars 18.00
Valp 4 startar 23 april 18.00

Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 15 april 18.00

Trygga Hundmöten: En specialkurs för dig som upplever utmaningar i hundmöten. För hundar i alla åldrar.
Kurs startar 20 april 18.00

Lugna Hundar: Vägen till ett lugnare liv! Lär dig att hjälpa din hund till en mer avslappnad tillvaro. För hundar i alla åldrar.
Kurs startar 20 april 19.00

Vardagskurs: En allround-kurs för dig som söker lite inspiration eller vägledning genom vardagen. Lär dig förstå hundens signaler, få enkla verktyg för att öka följsamhet, inspireras till berikning och aktivering är några av de saker du får på dessa träffar! För hundar 8 månader och uppåt.
Kurs startar 18 maj 19.00

Promenadkurs: Vill du få en bättre inkallning? Få bättre koppelkunskaper? Fördjupa följsamhet och kommunikation med din hund då ni är ute? Här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.
Kurs startar 23 april 19.00

Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.

Klickerkurs: Vill du pröva på att använda klicker? Klickerträning bygger på vetenskap om hur djur lär sig på bästa sätt och är därför ett fantastiskt redskap att använda sig av både i vardag och till träning för tävling! Här får du lära dig allt om klicker, nivån läggs individuellt så det passar både nybörjare och den som redan prövat på lite klickerträning sedan innan! För hundar i alla åldrar.

Hundparkour: Hoppa, balansera, gå runt, krypa under… det är bara några av de saker din hund får lära sig! Utmärkt som krydda i vardagen för alla slags hundar, 12 månader och uppåt.

Flocken: NYHET! En specialkurs för dig med flera hundar! Gå kurs med en eller två hundar samtidigt och lär dig verktyg för att skapa en god relation mellan dina hundar i och utanför hemmet, hålla en balanserad stressnivå, lär dig rutiner och aktivering som fungerar när du vill arbeta med flera hundar samtidigt!

Noskurs: Tycker din hund om att använda näsan? Då är det här kursen för er! Testa på alla möjliga olika spännande sätt att aktivera hundens luktsinne på i vardagen. För hundar från 6 månader och uppåt.

Träningsboost: Öka din hunds flexibilitet, belöningsglädje och fokus! En kurs som fungerar lika bra till tävlingshunden som vardagskompisen. För hundar i alla åldrar.

Rallylydnad fortsättning: Kursen för dig som vill fördjupa dig i de olika momenten inför tävling, eller som aktivering! För hundar 10 månader och uppåt.


2 Comments

 • Lena Berglund

  Hej
  Maken gick valpkurs med vår Schäfertjej i höstas och nu är vi sugna på att gå fler kurser. Hon är nu 11 månader och väldigt livlig:)
  Vad har du för lämplig kurs i närtid?
  Mvh Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *