Berikoteket

Ulvens kommer på prov under kommande månader bedriva uthyrningsverksamhet för berikningsföremål till hund! Här hittar du pussel, matlabyrinter och andra aktiveringssaker. Allteftersom kommer du också kunna hitta tips på hur du skapar egen berikning på enkla vis, allt för att skapa glädje och mening för hunden!

Berikoteket

Syftet med Berikoteket är att hjälpa dig som hundägare att enkelt erbjuda varierande utmaningar för din hund! En stor nackdel med pussel och aktiveringsleksaker är att hunden antingen tröttnar eller listar ut hur det fungerar och då försvinner utmaningen. Att köpa nya pussel med jämna mellanrum är dyrt, och alla har inte den möjligheten. Med Ulvens Berikotek kan du under två veckor hyra ett pyssel, en matlabyrint eller annan aktiverinsleksak, för att sedan kunna hyra något nytt om du vill ge hunden variation. Du kan även använda det för att testa en aktiveringsleksak som du sedan vill köpa till din hund! Det är inte alltid lätt att veta vad som passar just din hund, och på det här viset kan du prova utan att behöva lägga ut stora mängder pengar på något som hunden i slutänden inte är intresserad av.

Hur fungerar det?

Du hyr ett föremål åt gången, och får ha det i två veckor. Hyran är en liten administrativ avgift på 20kr oavsett föremål. Med föremålet får du också en hjälpinstruktion på hur du kan vägleda din hund till att använda föremålet. Du kan antingen hämta upp aktiveringsleksaken på Carlshem eller hyra den under en kurs du går hos Ulvens, då får du föremålet på ett kursträff. Du bokar ett föremål via mail till info@ulvens.se. Skulle föremålet redan vara uthyrt kommer du ställas i kö och meddelas så snart föremålet är ledigt!

När du hyr ett föremål gäller detta: 

  • Föremålet kommer vara ordentligt rengjort när du får det för att förhindra att olika smittor sprids mellan hundar via föremålen.
  • Hyran betalas i förskott eller vid överlämning som banköverföring eller swishbetalning.
  • Innan återlämning ska föremålet rengöras genom en vanlig diskning.
  • Om föremålet går sönder på ett sätt där det blir obrukbart ska det fortfarande lämnas igen. Du blir bara ålagd en extra avgift om föremålet ej lämnas tillbaka.
  • Återlämning ska ske inom två veckor från dagen du får föremålet, vare sig du hunnit använda det eller ej. Undantag kan göras om det ej är kö till föremålet, då kan en förlängning göras.

Du kan välja mellan…

Pussel, matlabyrint eller aktiveringsleksak. Pussel är bra för hundar som vill få klura lite extra. En del pussel kan behöva en viss inlärning hos en del hundar men du får instruktion på hur du kan gå till väga med pusslet. Matlabyrinter är matskålar som har många skrymslen och vrår där man kan lägga godis eller mat. Det fungerar lika bra för torrfoder som färskfoder. Aktiveringsleksaker är enklare leksaker där hunden ska rulla eller knuffa för att få ut godisbitar eller sitt torrfoder. Viktigt är att ha mat/godis i sådan storlek att det kan rulla ut ur leksaken.

Här hittar du det som hittills finns att hyra, detta kommer utökas allteftersom det finns intresse för Berikoteket!