Här hittar du pussel, matlabyrinter och andra aktiveringssaker till uthyrning!

Hur fungerar det?

Du hyr ett föremål åt gången, och får ha det i två-tre veckor. Hyran är en liten administrativ avgift på 20kr oavsett föremål. Du kan antingen hämta upp aktiveringsleksaken på Carlshem eller hyra den under en kurs du går hos Ulvens, då får du föremålet på ett kursträff. Du bokar ett föremål via mail till info@ulvens.se. Skulle föremålet redan vara uthyrt kommer du ställas i kö och meddelas så snart föremålet är ledigt!

När du hyr ett föremål gäller detta: 

  • Föremålet kommer vara ordentligt rengjort när du får det för att förhindra att olika smittor sprids mellan hundar via föremålen.
  • Hyran betalas i förskott eller vid överlämning som banköverföring eller swishbetalning.
  • Innan återlämning ska föremålet rengöras genom en vanlig diskning.
  • Om föremålet går sönder på ett sätt där det blir obrukbart ska det fortfarande lämnas igen. Du blir bara ålagd en extra avgift om föremålet ej lämnas tillbaka.
  • Återlämning ska ske inom två-tre veckor.

Du kan välja mellan…

Pussel, matlabyrint eller aktiveringsleksak. Pussel är bra för hundar som vill få klura lite extra. En del pussel kan behöva en viss inlärning hos en del hundar men du får instruktion på hur du kan gå till väga med pusslet. Matlabyrinter är matskålar som har många skrymslen och vrår där man kan lägga godis eller mat. Det fungerar lika bra för torrfoder som färskfoder. Aktiveringsleksaker är enklare leksaker där hunden ska rulla eller knuffa för att få ut godisbitar eller sitt torrfoder. Viktigt är att ha mat/godis i sådan storlek att det kan rulla ut ur leksaken.

Här hittar du det som hittills finns att hyra: