Har du inte tid eller möjlighet att gå en hel kurs? Då är tematräffarna något för dig! Temträffarna är enskilda arrangemang som berör olika teman och ämnen, du kan anmäla dig till en träff eller flera. Varje tematräff har samma upplägg där vi först samlas om möjligt utan hundar för genomgång av temat och sedan tränar tillsammans med gemensamma instruktörsledda övningar. Alla hundar från 5 månader och uppåt är välkomna, oavsett tidigare erfarenheter. Varje träff är 1 timme oavsett dag och starttid.

Anmälan och pris

Antalet deltagare kan variera beroende på träffen, vi har ex. mindre antal hundar för Reaktiva Hundar-temat. Det är alltid först till kvarn som gäller!

Du anmäler dig till träffarna via mail till info@ulvens.se där du anger vilka datum du vill gå, ditt namn och telefonnr, samt hundens namn, ras/mix och ålder.

En träff kostar 200kr, men om du anmäler dig direkt till två träffar betalar du 350kr.

Tema och datum:

7 april 14.00 GRATIS Dansa med Hunden – det här är en prova på-dag av årets upplägg av Dansa med Hunden! Här får du lära dig flera roliga, enkla trick och samtidigt jobba på hur du kommunicerar med din kropp för att underlätta samarbetet med din hund. Alla trick är gjorda för att kunna sättas ihop till en dans, allt för att ha roligt och boosta relationen med hunden! Det är begränsat med platser, så först till kvar gäller. Hålls i Umeå.

4 april 19.10 Koppelklok – behöver du lite tips och trix kring koppelgåendet? Här kan du få pröva på lekar och koppelhantering som hjälper dig och hunden till lugnare promenader! Du behöver ett längre koppel på 2,5-5 meter för denna träff. Hålls i Umeå.

10 april 18.00 Inkallningsboost – kom och lägg lite extra tid på inkallningsträningen! Vi tittar på lättsamma roliga lekar och verktyg för att ge inkallningen en extra boost. Du behöver utöver vanligt koppel en långlina på minst 8 meter för denna träff. Hålls i Umeå.

11 april 18.00 Reaktiva Lugna Hundar – för dig som vill kunna erbjuda din reaktiva hund ett sätt att spendera tid med andra hundar i en kontrollerad miljö. Träffen går ut på att hjälpa hundarna till lugn kommunikation på avstånd och ge en positiv upplevelse. Vi tränar på långa avstånd, förstärker lugna signaler och bygger upp positiva känslor kring andra hundar. Hunden ska helst ha y-sele (om hunden bär halsband får det ej vara stryp pga skaderisken) och du behöver ett längre koppel (minst 3 meter). Hålls i Umeå

11 april 19.10 Stanna! – vill du få tips och inspiration till att träna hunden till att vara still på olika vis? Vi går igenom olika sätt för hunden att stanna på och hur vi bygger upp värde och motivation till att hålla sin position, även vid störning. Hunden behöver inte ha några förkunskaper, vi anpassar efter hundarna som är med i gruppen. Hålls i Umeå.

4 maj 14.00 Valpagility – vare sig du vill träna agility i framtiden eller ej är det här en rolig träff för valpar att få pröva på olika utmaningar och lära sig små trick du kan träna på promenader och i hemmet. Valpar mellan 3-8 månader är välkomna!

9 maj 18.00 Koppelklok! – behöver du lite tips och trix kring koppelgåendet? Här kan du få pröva på lekar och koppelhantering som hjälper dig och hunden till lugnare promenader! Du behöver ett längre koppel på 2,5-5 meter för denna träff. Hålls i Umeå.

16 maj 18.00 On & Off – vi får lära oss hur vi kan hjälpa hunden från aktiv till passiv och tvärtom! Superbra för att träna impulskontroll, reglering av stress och nedvarvning. Hunden behöver inga förkunskaper för att kunna delta. Du behöver ha med dig en filt eller matta för hunden att ligga på under denna träff. Hålls i Umeå.