Dansa med Hunden

Vi förenar två världar – hundträning och dans för att bli bättre på att bli medveten om våra egna rörelser, och hur det påverkar vår kommunikation med hunden. Det här är en helg fylld med skratt, insikter och roliga övningar för både dig och hunden där vi lär oss trick, hittar flow och samarbete. Emmet från Ulvens och Jolanda från Den Gröna Fenixen välkomna dig och din hund, precis som ni är, för en inspirerande helg där du får ta din och hundens relation ett steg längre!

Hunden talar först och främst via kroppsspråk. Vi människor talar med ord och använder kroppsspråk sekundärt och ofta inte så medvetet. Om vi blir mer medveten om hur vi rör oss blir vi tydligare och roligare att samarbeta med för våra bästa vänner. Den här kursen blandar kroppsmedvetenhet med trickträning, med ett ökat samarbete och en ökad träningsglädje som slutmål! Du behöver ingen tidigare erfarenhet av hundsport för att delta, vi anpassar oss efter deltagare vare sig du är med för skoj skull eller för att boosta dig och hunden i lydnad/agility/freestyle/annan sport.

Vi får ofta frågan om du som människa behöver kunna ha koordinationsförmåga eller vara bra på dans. Svaret är Nej! Du behöver inte känna någon press, vi har inte satt ihop en avancerad dans du måste lära dig utan övningarna baseras på medvetenhet och flexibilitet som vi övar och prövar oss fram med, tillsammans. Vi anpassar och hjälper alla som vill vara med och pröva på denna roliga utmaning!

Alla hundar från 8 månader och uppåt är välkomna!

Upplägg

Dagarna är upplagda i fyra block där vi varvar mellan att göra övningar och ha diskussioner utan hund, samt arbeta med hundarna. Det är därför bra om du har en hund som är okej med att vila i bilen mellan varven.

Under sista blocket på söndagen börjar vi väva ihop allt det vi lärt oss under dagarna, för att skapa ett flytande samarbete mellan dig och hunden.

Du får ta med egen lunch men vi kommer bjuda på fika under hela helgen. Beroende på väder kan vi varva mellan att träna inomhus och utomhus.

Anmälan

Nästkommande kurshelg är 31 augusti-1september och vi håller till i vackra Djäkneböle, där vi har tillgång till inomhusträning och utomhusträning!

Avgiften är 1800kr för hela helgen inklusive kursmaterial som du får tillgång efter avklarad kurs.

Det finns 6 platser!

Jag vill anmäla mig!