Häst

Ulvens börjar nu med hästverksamhet! Äger du en häst och vill få ett annat perspektiv på hästhållning, träning och livet med hästen? Nu kan du boka träffar med tränare som kan hjälpa dig med inspiration till aktiviteter som stimulerar hästens nyfikenhet, självförtroende och intelligens, eller som kan hjälpa dig med vardagsproblem!

Positiv förstärkning och klickerträning

Hästen är ett otroligt känsligt, intelligent djur som svarar väldigt bra på träning som utgår ifrån samarbete och samförstånd. Med hjälp av positiva förstärkningar i form av belöningar samt tydlig kommunikation genom exempelvis klicker kan du skapa en djupare relation och dessutom hjälpa din häst med sådant som blir ett problem i er vardag. Med klickerträning kan du arbeta med att lära hästen alltifrån lastning till att ridas utan träns, allt så frivilligt som vi kan göra det. Det kan underlätta för dig och hästen i den vardagliga hanteringen och öppna upp för roliga aktiviteter utöver ridning eller körning!


För bokning, maila info@ulvens.se eller ring 070-3786643! Här nedan hittar du olika paket:


Testa klicker och positiv förstärkning

En träff för dig och din häst där vi kollar på grunderna, klickar in hästen. Du får tips och råd på hur du kan utveckla träningen sedan, med enkla små grundövningar som du kan arbeta med hemma. Ett bra sätt att testa på för dig och hästen! Klicker ingår i priset.

Jag kommer hem till dig och din häst och vi tränar i den miljön som för hästen är trygg! Träffen kostar 550kr + eventuell reseersättning om körning till hästen övergår en och en halv mil från Umeå stadskärna.

Target-paketet

Lär dig träna in targets för din häst! En target är en plats eller ett föremål som hästen lär sig söka sig till med sin kropp. Det kan vara en target för hästen att lägga mulen mot, en target där hästen ska ställa sina hovar på etc. Targets är ett fantastiskt redskap för att kunna kommunicera med sin häst på ett lättsamt och tvångsfritt vis. Det kan underlätta vardagen på många vis! Du får två träffar där vi går igenom grunderna för träningen, vilka targets du skulle vilja lära in och hur vi går till väga. Allt kommer också finnas tillgängligt för dig i ett textdokument för framtida träning.

Jag kommer hem till dig och din häst och vi tränar i den miljön som för hästen är trygg! Paketet kostar 950kr + eventuell reseersättning om körning till hästen övergår en en och halv mil från Umeå stadskärna.

Vardags-paketet

Har du och din häst något i vardagen som ställer till det för er? Svårt att lasta i transport, skygg och skvätten, rädd om öronen etc. I det här paketet får du hjälp och rådgivning på hur du kan tänka och träna för att hjälpa din häst och dig själv att komma till rätta med beteendet. Paketet består av tre träffar, där du får hjälp och stöd längs vägen, samt en handlingsplan att följa. Vi arbetar uteslutande med klicker och positiv förstärkning för att öka samarbete och trygghet hos hästen. Ett fantastiskt sätt att skapa en djupare relation överlag med din häst!

Jag kommer hem till dig och din häst och vi tränar i den miljön som för hästen är trygg! Paketet kostar 1400 kr + eventuell reseersättning om körning till hästen övergår en en och halv mil från Umeå stadskärna.

Workshop – klickerträningens grunder

Vill du ordna en hel- eller halvdag av workshop och föreläsnings i Klickerträningens grunder? Det kan vara på en ridskola, eller som en aktivitet i ett privatstall. Minst tre deltagare, priset varierar beroende på längd, innehåll, tillgång till praktisk träning med häst etc. Kontakta mig så kommer vi överens om ett pris och ett upplägg!

För bokning, maila info@ulvens.se eller ring 070-3786643! Varmt välkommen!