Äntligen! Nu finns UlvensOnline för dig som inte hinner eller har möjlighet att gå kurs i Umeå. Du har tillgång till onlinekurserna oavsett var du bor i världen!

ValpOnline

Har du välkomnat en ny hundvän till familjen? Här är valpkursen för dig! Genom filmklipp och texthäften får du alla verktyg för att forma en glad trygg valp och lägga en god grund för er framtida relation. Kursens innehåll passar alla slags valpar och alla slags framtidsplaner så vare sig du har en blivande jakthund, utställningshund eller promenadkompis hittar du användbar kunskap här. Den röda tråden är förståelse för hur hunden fungerar och hur vi lättast hittar ett samarbete som baseras på vetenskap och omtanke.

Innehåll

Inlärning – med delarna Lätt att Lära, Verktygslådan och Utmaningen får du en förståelse för hur hunden lär sig saker samt alla verktyg du behöver för att guida valpen genom livets alla utmaningar.

Följsam – med delarna Tillit och Samarbete, Lekar och Utmaningen kan du börja forma en följsam valp som trivs i ditt sällskap vare sig ni går en vanlig promenad eller befinner er på äventyr!

Optimism – med delarna Vad, Varför och Hur?, Hantera Rädslor och Trygga Upplevelser får du en inblick i hundens världsbild och hur du kan forma den att bli trygg och optimistisk.

Stresshinken – med delarna En Guide i Stress och Hitta Lugnet kommer du kunna hjälpa valpen till avslappning och trygghet i hemmet och ute på äventyr. Lär dig förstå relationen mellan stress och beteende.

Frivillig hantering – lär dig att forma en valp som älskar vardagens hantering såsom att klippa klor, borsta tänder osv utan tvång eller rädsla. Fördjupa er relation och öka hundens tillit till dig!

Ensamhetsträning – för att komma på rätt väg med ensamhetsträningen hittar du här tips och idéer som kan anpassas efter just din valp!

Sociala möten – hur socialiserar du bäst din valp? Vad ska du se upp med och vart ska du lägga fokuset? Här får du svaren!

Berikning – att skapa ett innehållsrikt liv för valpen är minst lika viktigt som att träna inkallning och gå i koppel. I det sista avsnittet får du tips och idéer för att på bästa sätt berika din valps vardagliga liv!

Kostnad

Kursen kostar 2100kr.

När din anmälan är bekräftad får du ett mail med betalningsinformation och uppgifter kring inloggning osv. I avgiften får du tillgång till:

  • kursens innehåll i fem månader.
  • möjlighet att maila in filmer för feedback på din träning
  • Online-gruppen ValpVardag på Facebook (även efter att kursen är avslutad kommer du få vara kvar i gruppen och ta del av små tips och inspiration som läggs upp där).
  • möjlighet till ett video-möte med instruktör på 45 min för att kunna ställa frågor direkt.

Anmälan

Du anmäler dig genom att klicka på länken här nedan.

Kursen passar bäst valpar mellan 3-9 månader men du kan också använda innehållet för din unghund (valpar som passerat 9 månader). Du bestämmer!

När du anmält dig kommer du få en bekräftelse så snart din anmälan är behandlad. Om det dröjer mer än tre arbetsdagar kan fel ha uppstått, maila då info@ulvens.se så löser vi det!

Jag vill anmäla mig!

Flocken!

Kursen för dig med två eller fler hundar i hushållet! Innehållet består av texthäften och filmer med övningar och microföreläsningar där du får lära dig att skapa ett balanserat liv hundarna emellan.

Kursens innehåll

Flocken innehåller fem avsnitt:

STRESSHINKAR – förstå hur stress fungerar för hundar både individuellt och i grupp. Få verktyg för att skapa lugn och harmoni och förstå hur du på bästa sätt hjälper hundarna med stresshantering och förebyggande planering och träning.
I HEMMET – att planera hemmet med flera hundar kan underlätta på många sätt, det här avsnittet handlar om saker du kan tänka på i hemmet.
PROMENADER – hundar i flock har lätt för att trigga varandra, vare sig det handlar om lek där koppel trasslar ihop sig, utfall vid olika möten osv. Det kan också kännas utmanande med flera hundar som drar i koppel, har svårt att samarbeta och har olika behov. I detta avsnitt får du verktygen för att göra promenaderna roliga och balanserade!
RESURSFÖRSVAR – om det är något som kan försvåra en lugn och trygg miljö hundarna emellan så är det resursförsvar. Här får du förstå vad resursförsvar är och hur du kan hjälpa hundar som har och inte har stort resursförsvar.
TRÄNING– det går att träna flera hundar, samtidigt eller separat! Hitta inspirationen och verktygen för att lyckas hela vägen i det här avsnittet.

När du vill, var du vill!

Du får tillgång till kursen i tre månader och kan arbeta igenom avsnitten i din egen takt. Du kan läsa kursen oavsett var i världen du bor så länge du har internetuppkoppling.

Behöver du bolla, få feedback och hjälp får du tillgång till en online-grupp på FB och har möjlighet att alltid maila med instruktör samt skicka in filmklipp för feedback.

Kostnad

Kursen kostar 1950kr

När din anmälan är bekräftad får du ett mail med betalningsinformation och uppgifter kring inloggning osv.

Jag vill anmäla mig!

Vardagsinspiration!

En textbaserad kurs för dig som söker lite inspiration i din vardag!

Kursens innehåll

Vardagsinspiration innehåller sju olika avsnitt, där varje avsnitt är tänkt att göras under en vecka. Avsnitten är:

Följsamhet – lekar och övningar som är till för att öka hundens fokus och följsamhet med dig!
Belöningar – inspireras att hitta nya sätt att belöna med godis eller utveckla leksaksbelöningar!
Lugna Stunder – hitta avkoppling tillsammans med din hund. Tips och idéer på hur ni kan lägga fokus på att ta det lugnt!
Kropp och Knopp – lättsamma lekar och utmaningar för att träna både kroppen och knoppen på samma gång, allt med fokus på kroppskontroll!
Nosigt – här får du och hunden testa nosens kapacitet och inspireras till att låta hunden få använda sitt mest naturliga sinne lukten!
Ljudligt – att leka med ljud kan minska hundens ljudkänslighet och förebygga ljudrädslor i framtiden. Du får ljudlekar och tips på hur du kan förebygga bland annat rädsla för fyrverkerier och skott!
Matberikning – hitta inspiration till matberikning, ett roligt sätt att sätta guldkant på hundvardagen!

Kostnad

Kursen kostar 250kr! Du kommer då få tillgång till kursen i kurssystemet, och har möjlighet att via mail få hjälp och vägledning under tiden du går kursen. Du får också tillgång till en grupp på FB där du kan dela med dig av dina egna tankar, framgångar och tips, samt ställa frågor. Även om kursen är planerad att ta ca sju veckor har du tillgång till den under hela 3 månader! Du kan alltså göra kursen i den takt du önskar inom den tidsramen.

Jag vill anmäla mig!

Berikningskursen

En textbaserad kurs för dig som vill lära dig mer om hur du berikar hundens vardag och liv, samt få mängder av tips och idéer på olika vägar till berikning!

Kursens innehåll

Berikningskursen innehåller fem avsnitt, en introduktion till hur man kan tänka och vad berikning faktiskt är, samt fyra stycken avsnitt med olika berikningsteman! Allt bygger på informativa häften du kan läsa igenom och pröva dig fram med i din egen takt.

Introduktion – lär dig lite mer kring berikning och hur du kan tänka innan du dyker ner i de olika avsnitten!
Kluriga Kartonger – hur kan du använda kartong för att skapa rolig och klurig sysselsättning för din hund? Här får du många tips och idéer!
Trixiga Textiler – kläder, handdukar och trasleksaker, här får du mängder med idéer på hur du kan använda det du har i skåpet hemma för att erbjuda hunden stimulans och aktivering!
Peppade Promenader – promenaden är hundens tid, och i det här avsnittet får du tips på hur du kan tänka och utforma promenader som får lite extra krydda och skänker glädje till din hund!
Mumsiga Munsbitar – i det avslutande avsnittet får du ta del av matberikningens olika vägar i allt från servering till matvariation!

Kostnad

Kursen kostar 200kr! Du kommer då få tillgång till kursen i kurssystemet, och har möjlighet att via mail få hjälp och vägledning under tiden du går kursen. Du får också tillgång till en grupp på FB där du kan dela med dig av dina egna tankar, framgångar och tips, samt ställa frågor. Även om kursen är planerad att ta ca sju veckor har du tillgång till den under hela 3 månader! Du kan alltså göra kursen i den takt du önskar inom den tidsramen.

Jag vill anmäla mig!