HÄNGIVEN HUNDEN

eller RelationsRedo, Hundad och Grundad eller varför inte REKO Relationsbygge? Kärt barn har många namn säger de och det här programmet är definitivt väldigt kärt! Under 2022 har du möjlighet att fördjupa, utveckla, bygga på, grunda relationen till din hund med en mängd olika verktyg och erbjudanden. Vill du veta mer? Läs vidare!

PT-program för hundmänniskor

Fler och fler önskar få hjälp och vägledning i både träning av hundsport och det vardagliga livet för att få en ännu djupare och meningsfull relation till sin hund. Det här programmet startas av just den anledningen, att kunna erbjuda alla slags hundmänniskor och hundar en plats och utrymme att utvecklas tillsammans. Med inspiration och kunskap, gemenskap och personlig vägledning. Allt du får lära dig baseras på senaste forskning och förståelse av hund och lärs ut med omtanke, respekt och glädje!

Vill du utveckla och bygga på relationen till din hund? Vill du kasta dig in i hundens värld under åtta veckor? Då är det här något för dig! Vare sig du har valp, vuxen eller gammal hund hemma är du varmt välkommen till Hängiven Hunden!

Du väljer

Programmet kommer ha två olika nivåer för att ge dig möjlighet att kunna delta på det vis som passar dig bäst.

Bas

Denna nivå är för dig som online vill ha hjälp, vägledning och inspiration i ditt hundliv. Du kan delta oavsett vart du befinner dig i världen, så länge du har uppkoppling. Du får tillgång till gratis onlineföreläsningar och två onlinekurser: Berikning och Vardagsinspiration. I Bas ingår också två videosamtal med hundtränare för att sätta ihop verktyg för en handlingsplan i det du vill utveckla med din hund. Utöver videosamtal får du också fritt fråga och bolla över mail. På det får du tillgång till Hängiven Hund-gruppen på FB för stöd, frågestunder och inspiration!
Det kommer finnas 8 platser på denna nivå!

Avancerad

Den här nivån är för dig som bor i närheten av Umeå! Utöver tillgång till onlinekurserna Berikning och Vardagsinspiration får du också delta gratis på föreläsningar (online och fysiska) samt tematräffar som går i Umeå. Det ingår privat vägledning med två fysiska träffar och ett videosamtal med hundtränare där vi sätter upp handlingsplan och går igenom verktyg. Du får såklart bolla och fråga fritt via mail däremellan!. Du får även tillgång till Hängiven Hund-gruppen på FB för stöd, frågestunder och inspiration!
Det kommer finnas 6 platser för denna nivå!

Planeringen

Programmet rullar i åtta veckor, mellan 25 april – 20 juni. Träffar och workshops/föreläsningar kommer under denna period reservera platser för alla som är med i Hängiven Hunden Avancerad! Om fler platser finns när

Här är den nuvarande planeringen för H.H-veckorna! När du anmäler dig kryssar du samtidigt i de fysiska träffar du vill och kan vara med på. Det är inte bindande anmälningar för alla punkter men ger oss en bild av vad du är intresserad av.

Träningsteknik del 1 & 2 – Här får du finslipa din hundtränarförmåga! Vi tittar bland annat på motivation, cues/signaler/kommandon, förstärkare, timing, markörer, kommunikation. Vi får lära oss hur vi formar rena beteenden och får en hund som älskar att lära sig nya saker tillsammans med dig! Den är uppdelad på två kvällar, 4 maj och 11 maj 18.00. För att få ut så mycket som möjligt bör du vara med på båda träffarnade hålls båda i Umeå!

Föreläsning Den Arga Hunden – en föreläsning med frågestund om aggression på hund. Vad är egentligen aggression, hur ser det ut, vad triggar det och vad gör man när hunden blir arg? 8 maj 13.00-15.00, plats kommer!

BodyWork – en workshop där du får lära dig bli mer medveten om ditt och hundens kroppspråk! En specialhelg med fokus på hur vi människor rör oss och hur vi kan tänka och träna för att bli ännu mer tydlig för våra hundar, vare sig det handlar om vardag eller hundsport! Du får samtidigt lära dig tyda hundens kroppshållning och signaler för att lättare förstå vad hunden behöver för att nå dina mål. En spännande intensivhelg du inte får missa, 14 – 15 maj i Djäkneböle!

Kropp & Knopp – en promenad med utmaningar för dig och hunden med fokus på fokus och kroppskontroll. Vi rör oss på universitetsområdet i Umeå och använder miljön runt oss för att utmana oss och hundarna, för att ha roligt tillsammans! Ta på träningsskorna och ladda godisväskan, nu kör vi! Umeå Universitet 19 maj 18.00

Sjyssta Utmaningar – lär dig utveckla hundens självförtroende med tekniker som dessutom fördjupar och bygger på er relation! Med olika utmaningar som anpassas efter varje hund får du lära dig läsa hundens signaler för att ge den bästa vägledningen samt förhållningssätt för att hjälpa hunden genom framtida utmaningar. Passar för både den försiktiga hunden och den redan trygga hunden! Hålls i Djäkneböle 22 maj 13.00-15.00

Inkallningsboost – en kväll där vi boostar hundens inkallning! Vi tittar på hur vi bäst laddar inkallningssignalen, hur man kan jobba med targets och öka farten – allt för att få en inkallning som känns trygg och rolig. Hålls i Umeå, 2 juni 18.00

Tolka Hunden – en workshop bestående av föreläsning och praktisk träning i att läsa hund. Vad säger egentligen hunden när den nosar istället för att komma på inkallning? Hur vet man när hunden är rädd eller trygg? Hur ser man skillnad på en glad och en nervös hund? En heldag fullspäckad med kunskap för att du ska kunna förstå din hund bättre! Hålls i Djäkneböle 5 juni 11.00-16.00.

Stresshantering – teori och praktik varvas denna kväll där du får verktyg och större förståelse för stress hos hund. Lät dig identiefiera stress och få verktyg för att hjälpa din hund till en lugnare tillvaro. Hålls i Umeå 9 juni 18.00-20.00

Snälla Händer – händerna är det som alltid interagerar med våra hundar i vardagen och på denna workshop får du lära dig hur du bäst får snälla händer. Få kloklippning, kamning och annan daglig skötsel att bli trevlig för både dig och hunden, lär dig hur du kan göra din hund mer närhetssökande och trygg i din närvaro. Du får också tips på hur du kan träna din hund inför veterinärbesök. Frivillig hantering kan vara ett av de viktigaste verktygen du har när du vill fördjupa relationen till din hund! Går 19 juni 13.00-16.00 i Djäkneböle.

Utöver dessa fysiska träffar och föreläsningar kommer du också få tillgång till föreläsningar online samt artiklar att läsa om allt möjligt som rör hund! Bland annat:

  • Stress hos hund – Förstå mer av hundens stress och hur du kan göra för att skapa en lugnare tillvaro!
  • Hundens Känslor – djupdyk i hundens känslor och lär dig hur den förståelsen kan göra dig till hundens bästa vän!
  • Ordning och reda – inspireras och få tips på hur du kan skapa ordning bland alla saker vi hundmänniskor ofta har i våra hem!
  • Rätt Signal – hur skapar vi cues/signaler (traditionellt kallat kommandon) som hunden lätt kan lära sig för vardag och hundsport? Hur skapar vi cues/signaler för hunden i omgivningen för att få bort utmanande beteenden? Den här föreläsningen har svaret på det och mycket mer!
  • Snälla händer – en föreläsning om frivillig hantering och kraften i att ge hunden kontroll över sin kropp för att skapa tillit och samarbete!

Fler föreläsningar/artiklar kan tillkomma!

Anmälan

Anmälan är nu öppen! Först till kvar gäller, om du inte får plats kommer du hamna på kö-listan och blir meddelad om en plats blir ledig. Samtidigt som du anmäler dig till programmet får du, om du vill vara med på Avancerad nivå, också kryssa i vilka träffar/workshops du kan och vill vara med på. Det är ingen fast anmälan, men vi vill få lite översikt på vilka från programmet som vill vara med på olika träffar. Du kommer inför varje ny träff också få mail när det är dags att anmäla sig ordentligt.

Pris

Eftersom programmet kommer prövas i första omgången kommer priset vara nedsatt. Du betalar för en person och en handlingsplan. Det innebär att du kan ha en handlingsplan för flera hundar (om du exempelvis vill jobba på en lugnare balans i hundflocken) eller för en specifik hund (för att exempelvis utveckla inkallningen eller träna på ett moment i rallylydnaden).

Bas – 2800kr

Avancerad – 4400kr

Du kan dela upp betalningen på 2 månader om du skulle vilja, nämn det i din anmälan i sådana fall!

JAG VILL ANMÄLA MIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *