Trygga Möten

Det här är kursen för dig som upplever stora problem med olika former av möten i vardagen, vare sig det gäller hundar eller människor. Hundar som agerar utåt, blir alltför exalterade eller vill fly i dessa möten kallas oftast för “reaktiva hundar” och det här är kursen för dig som delar livet med en reaktiv hund. Du får inte bara verktyg för att hjälpa din hund i olika möten, du får också lära dig tolka din hund och skapa en lugnare vardag tillsammans.

Kursen är en s.k. specialkurs eftersom den enbart riktar in sig på en slags utmaning. Allt är upplagt för att ge även den mest stressade och rädda hunden möjlighet att känna sig trygg och kunna delta. Vi jobbar med hundarna på stora avstånd och vi anpassar alla verktyg efter just dig och din hund. Innehåll och upplägget på kursen är också anpassat efter att ge dig den absolut bästa möjliga hjälpen med mycket tid mellan träffarna för att kunna träna in verktyg innan vi går vidare till nästa steg. Allt för att ge dig den största chansen att avsluta kursen med en lugnare tryggare hund!

Såhär ser planeringen och ungefärligt innehåll:

Träff 1: Nästan enbart teori där vi tittar på stress och hur det påverkar den reaktiva hunden. Hundarna får komma ut en kort stund för att sniffa in sig på platsen och ni får med er läxa att träna på hemma.

Träff 2: Vi tittar på några enkla verktyg som du får börja träna med din hund för att befästa dem ordentligt innan det ska introduceras i hundmöten några veckor längre fram. Målet här är att du ska känna dig trygg i hur du ska träna din hund, för att sedan kunna träna hemma i lugn och ro.

Träff 3: Vi går här igenom hundspråk genom en enklare variant av BAT (behavioural adjustment training). Hundarna får komma fram en och en och du får guidning i hur hunden kommunicerar med dig och omvärlden.

Träff 4: Utifrån tidigare träffar kommer du nu att få ett slags “promenad-program” med alla verktyg och tricks vi hittills lärt oss under kursen, anpassat efter din hund. Vi tränar om möjligt med hundarna lite närmare varandra för att ge varje hund en positiv upplevelse av en situation som kanske tidigare varit mer stressig.

Träff 5: Här samlas vi efter några veckor av träning hemmavid för att skapa olika former av möten i mer ordnade former samt gå igenom ifall det är något som du upplever extra svårt i er vardag och vill ha hjälp med!

Utöver träffarna har du möjlighet att fritt få vägledning och stöd mellan träffarna via mail och telefon, samt kunna skicka in video på din hund i olika situationer för analys och svar på frågor!

För hundar 4 mån och uppåt

Antal träffar: 5 st träffar på ca 1,5 timme

Kostnad: 2700kr

Kurstillfällen och datum:
Träff 1 – 31 juli 19.10
Träff 2 – 14 augusti 19.10
Träff 3 – 28 augusti 19.10
Träff 4 – 11 september 19.10
Träff 5 – 2 oktober 19.10
Alla träffar hålls i Umeå!

Det finns 4 platser på kursen! 

Jag vill anmäla mig!