Mail: info@ulvens.se

Glädje, Samarbete och REKO är ledorden som Ulvens arbetar utifrån. Jag som startade och driver Ulvens heter Emmelie Nordström och här kan du läsa lite mer om mig och verksamheten!

Ledorden

Glädje – det ska vara roligt att träna hund! Det är viktigt att du som hundmänniska får ha roligt på kurser, gruppträningar och känner att du kan hitta tillbaka till glädjen när utmaningar formas om till styrkor. Det är viktigt att hunden ska känna sig glad och för att uppnå det krävs ett arbete ett trygghet, lyhördhet och respektfullhet. Vi tränar hunden vi har framför oss, inte en mall av vad en viss hund borde vara.

Samarbete – vetenskap säger tydligt att bästa relationen och välmåendet hos både hund och människa når man genom samarbete. Hos Ulvens lägger vi stort fokus på att förstå hundens känslor, beteende och behov för att kunna hitta ett samarbete som håller hela livet!

REKO – förkortningen står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Att lära ut REKO hundträning och hundförståelse innebär att det ska baseras så långt det går på vetenskaplig kunskap. Hundar och människor ska bemötas med empati, respekt och omsorg. Hos Ulvens får du aldrig lära dig hur man bestraffar en hund och heller aldrig uppmuntras till att göra det. Alla träningsmetoder har en grund i vetenskapen kring positiv förstärkning (även kallat R+).

Namnet Ulvens och hundtränaren

Företaget fick namnet efter den hund som jag levde med strax innan jag startade upp verksamheten. Hans namn var Fenris, efter det mytologiska väsendet Fenrisulven. Fenris var av rasen Rysk Svart terrier och lärde mig hur effektivt REKO hundträning är och hur viktigt det är med rätt kunskap för att odla den nära kärleksfulla relation som så många av oss vill dela med våra hundar. Det kändes därför rätt att döpa mitt företag efter just honom.

Som så många andra började jag själv min inlärningsresa inom Svenska Brukshundklubben. En utbildning i att bli Agilityinstruktör 2001 blev startskottet och efter det fortsatte jag utbilda mig som instruktör inom SBK. Jag är född och uppvuxen på hästgård tre mil norr om Sundsvall men har sedan 2005 bott i Umeå och kan inte tänka mig någon bättre hemstad! Många djur har funnits i mitt liv och hjälpt till att driva mig framåt för att lära mig mer om deras behov, hur jag bäst kommunicerar med dem och hur de kommunicerar tillbaka.

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör, agilityinstruktör, spårinstruktör och klickerinstruktör. Jag är också certifierad koncepttränare, har utbildning inom djurs känslor, samt fördjupande utbildningar inom djurträning. I dagsläget är jag specialiserad mot rädsla hos hund och håller på att sakta med säkert pussla ihop en etologi-utbildning.

Utöver att driva mitt företag som hundtränare fortsätter jag att utbilda mig för att kunna erbjuda ett så bra och uppdaterat innehåll som möjligt för alla hundmänniskor som kommer i kontakt med Ulvens. Jag har en liten sidoverksamhet inom företaget som fotograf och porträttmålare (besök Ulvens Hantverk för att få veta mer). Hemma lever jag med sambo, två hundar (en äldre wheatentik Amira och en ung Rysk Svart terrier-kille Bokim), fyra zebrafinkar och en ögonfransgecko. På dagarna är jag också dagmatte till två hundar, Hastur en äldre finsk lapphundskille och Ajani, en ung coton-kille.

Ulvens Älskar Hästar

Det är inte bara hundmänniskor som kan hitta utbud hos Ulvens, hästmänniskor kan numera också hitta hjälp och inspiration! Än så länge drivs den verksamheten i liten skala men det finns planer för framtiden att utöka det med onlinekurser, föreläsningar och workshops. Inom hästvärlden börjar positiv förstärkning bli allt mer känd och önskvärd istället för den traditionella inlärningen med bland annat “pressure and release”. Att träna sin häst med positiv förstärkning kan vara ett fantastiskt sätt att lära känna sin häst på nytt, fördjupa sitt samarbete och förståelse och ge hästen en möjlighet att lära sig alltifrån att följa med i grimskaft till att stressfritt och frivilligt lastas i hästtransport. Flera av mina utbildningar täcker även träning med häst med framförallt klicker som verktyg och tillsammans med min uppväxt med hästar, ridning och körning känns det som ett naturligt komplement till Ulvens hund-tjänster!

UlvensOnline

Utöver kursverksamhet och hjälp på plats i Umeå vill Ulvens kunna erbjuda hjälp till hundmänniskor på andra platser i Sverige och världen! Därför startades 2019 UlvensOnline! Under 2020 kommer kursutbudet på onlinekurs att utökas och så småningom kommer det också finnas möjlighet till privat rådgivning över internet.

Framtiden med Ulvens

Utöver att fortsätta utbilda mig för att bredda möjligheterna och kunskapen finns framtida planer på träningshall, dagisverksamhet och eventuellt också andra hundrelaterade tjänster såsom klippning osv. Under de sex år som Ulvens har haft verksamhet har antalet kurser, rådgivningar, tematräffar och socialträffar vuxit och det är för mig en ynnest att få vara en del av Umeås hundliv! Jag ser fram emot framtiden och allt nytt och spännande vi får uppleva och lära oss tillsammans!