Föreläsningar

Vill du ha en föreläsare till årsmötet, träningsgruppen eller kennelträffen? Vid föreläsningsförfrågan får du ett kostnadsförslag, det beror mycket på föreläsningens innehåll, längd och vart föreläsningen håller till. Jag anpassar föreläsningen efter ert behov! Boka genom att maila info@ulvens.se! 

Här är förslag på föreläsningar jag kan erbjuda:

Trygga Möten

Reaktivitet är något av det mest vanliga problemet många hundmänniskor tacklas med idag, både till vardag och träning. Den här föreläsningen går igenom potentiella anledningar till reaktivitet samt strategier för att hantera och träna det, oavsett om det gäller hundmöten eller möte med cyklar, människor som går etc.

Att förebygga och hantera rädsla hos hund

En föreläsning om att arbeta med rädda hundar och hur man förebygger rädsla hos hund, både hos valpar och vuxna hundar. Vad är rädsla egentligen och hur påverkar det hundens personlighet och förmåga till inlärning? Vilka vägar finns det att hjälpa en rädd hund, och framförallt, hur förebygger man rädslor innan de dykt upp?

Vad säger hunden?

En föreläsning om hundens signaler. Vi går igenom tydliga exempel på olika signaler, vad de betyder och hur man som människa ska förhålla sig till dem. Praktiska lösningar på utmaningar i kommunikation blandas med ny kunskap om hur hundar fungerar. En föreläsning som passar alla slags hundmänniskor!

Berikning – ett roligare liv!

I den här föreläsningen får du tips och idéer på hur du kan berika hundens vardag på olika vis! Berikning gör hunden lugnare och mer tillfreds, det skapar trygghet och stimulans för rädda nervösa hundar, och positiv konfliktfri aktivering för energiska hundar. Du får lära dig hur du med små små medel kan skapa ett rikt och roligt liv för din hund!

Relationsbaserad Hundträning

Under föreläsningen går vi igenom grunderna i hur man jobbar med positiv förstärkning, problemlösning och hur vi fördjupar relationen till våra hundar! Du får konkreta lösningar på vanliga utmaningar i vardagen, vi krossar några myter och tittar på verktyg som gör kommunikation och träning lättare tillsammans med hunden.

Frivillig Hantering

Hur kan vi göra kloklippning, kamning, bad, tandborstning, visitering, veterinärbesök osv lättare och mer behaglig för både människa och hund? I den här föreläsningen får du lära dig vad frivillig hantering innebär och varför den är så effektiv när det kommer till att skapa tillit, självförtroende och förståelse för hundens känslor och signaler!