För alla kurser och träffar gäller:

  • Alla verktyg du lär dig är REKO, d.v.s baseras i så lång utsträckning som möjligt på vetenskap kring hundens behov, kommunikation och inlärning med empati och omtanke för hundar och människor.
  • Om du inte betalat innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora platsen till någon i kölistan. Betalningen kan delas upp enligt överenskommelse, maila info@ulvens.se för mer information
  • Hunden får ej vara sjuk eller skadad på ett sätt där den lider av att vara med på kursen
  • Det är tillåtet att vara flera personer som går med samma hund på kursen, man betalar per deltagande hund. Barn under 12 år ska ha med vuxen som stöd
  • Löptikar är för det mesta tillåtet, så länge tiken inte mår dåligt i sitt löp. Fråga instruktör om du känner dig osäker.
  • Under kurserna visar vi hänsyn och respekt för varandra och hundarna, vi håller gott avstånd till varandra för att ge hundarna en känsla av trygghet och utrymme att röra sig på.

Kursutbud

ULVENS FIRAR 10 ÅR! Jajemen, 2024 fyller vi 10 hela år och det ska såklart firas med en mängd roliga kurser, träffar, föreläsningar och annat skoj. Om det är något du skulle vilja se händer under året? Tveka inte att maila oss info@ulvens.se med dina önskemål!

Kurser som är överstrukna är fulla! Är du intresserad av en kurs som ej har datum ännu kan du göra en intresseanmälan till info@ulvens.se eller via formuläret här på hemsidan.

>Hundförståelse: Kursen för dig som vill lära dig förstå hundens beteende och signaler. Under ett antal träffar får du teori och praktik varvat där vi lär känna din hund i olika situationer, samtidigt som du får med dig roliga och enkla övningar för vardagens olika utmaningar. Varken du eller hunden behöver några förkunskaper för att delta!
Kurs startar 15 februari 18.30 i Djäkneböle

>Tematräning: Här hittar du en mängd datum med fristående träningsträffar. Olika datum har olika teman såsom reaktiva hundar, inkallning e.t.c. och du kan själv välja att komma på en träff eller flera. Klicka in här så kan du läsa mer och hitta alla datum!

>Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! För att kunna erbjuda dig den typ av valpkurs som passar just dig och valpen bäst har vi två olika upplägg – Standard och Special. Du kan läsa mer om de olika uppläggen om du klickar på Valpkurs!
Valp Standard 1 startar 13 februari 18.00 i Umeå

Valp Standard 2 startar 6 mars 19.10 i Umeå
Valp Standard 3 startar 17 april 19.10 i Umeå

Valp Special 1 startar 25 april 18.30 i Djäkneböle

>Promenadkurs: Vill du få en bättre inkallning? Få bättre koppelkunskaper? Fördjupa följsamhet och kommunikation med din hund då ni är ute? Här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.
Kurs startar 21 februari 18.00 i Umeå

>Rallylydnad fortsättning: Kursen för dig som vill fördjupa dig i de olika momenten inför tävling, eller som aktivering! För hundar 10 månader och uppåt.
Intensivkurs med start 25 februari i Djäkneböle

>Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 26 mars 18.00 i Umeå

>Vardagsrelation: Hitta inspiration och har roligt med hunden samtidigt som du får utforska olika delar av vardagen! Lekar och kunskap om hur hunden fungerar ger dig verktyg för att hantera utmaningar och boosta relationen. För hundar 9 månader och uppåt.
Kurs startar 9 april 19.10 i Umeå

>Trygga Möten: En specialkurs för dig som lever med en reaktiv hund och vill få hjälp med verktyg och kunskap. Det spelar ingen roll om din hund är reaktiv mot andra hundar, människor, fordon etc, här får du personlig vägledning och djupgående förståelse av just din hund och era utmaningar!
Kurs startar 20 februari 19.00 i Umeå

Lugna Hundar: Vägen till ett lugnare liv! Lär dig att hjälpa din hund till en mer avslappnad tillvaro. För hundar i alla åldrar.

Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.

Kropp & Knopp: Hoppa, balansera, gå runt, krypa under… det är bara några av de saker din hund får lära sig! Utmärkt som krydda i vardagen för alla slags hundar, 8 månader och uppåt.

Barnbus & Hundmys: Det har efterfrågats kursdagar för barn med hund och här kommer det! Dessa dagar är för barn mellan 7-12 år och vilken slags hund som helst. Tillsammans har vi roligt med hundarna och lär oss samtidigt allt möjligt om hundträning och hundbeteende. Alla barn ska ha en vuxen med sig.

Träningsteknik: En kurs för dig som vill utveckla dina kunskaper i att träna och läsa av din hund! Vi utmanar oss själva och hunden för att få ett fördjupat samarbete genom roliga enkla övningar. Passar för både vardags- och tävlingsekipage, övningar anpassas efter varje människa och hund. För hundar 6 månader och uppåt.

Valpagility:  Testa på lite enkel agility för valpar 4-8 månader!