För alla kurser gäller:

  • Alla verktyg du lär dig är REKO och baseras i så lång utsträckning som möjligt på vetenskap kring hundens behov, kommunikation och inlärning. Bestraffning förekommer aldrig i undervisningen.
  • Om du inte betalat in innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora din plats till någon i kölistan. Betalningen kan delas upp enligt överenskommelse, maila info@ulvens.se för mer information
  • Hunden får ej vara sjuk eller skadad på ett sätt där den lider av att vara med på kursen
  • Det är tillåtet att vara flera personer som går med samma hund på kursen, man betalar per deltagande hund. Barn under 12 år ska ha med vuxen som stöd
  • Löptikar är för det mesta tillåtet, så länge tiken inte mår dåligt i sitt löp. Fråga instruktör om du känner dig osäker.
  • Under kurserna visar vi hänsyn och respekt för varandra och hundarna.

Kursutbud

Kurser som är överstrukna är fulla! Är du intresserad av en kurs som ej har datum ännu kan du göra en intresseanmälan till info@ulvens.se eller via formuläret här på hemsidan.

Valpkurs: För valpar 3-8 månader. Ge dig och din valp den bästa starten tillsammans och gå valpkurs! Nyttigt och lekfullt! OBS! Det är högt tryck på valpkurserna inför hösten och vi kommer ha begränsad möjlighet till att hålla många valpkursstarter. Men för att kunna erbjuda alla innehållet av Ulvens valpkurs kommer en Online-kurs för valpar att släppas i början av september!
Valp 15 startar 7 september 19.00 (Umeå)
Valp 16 startar 29 september 18.00 (Djäkneböle)
Valp 17 startar 12 oktober 18.00 (Umeå)

Promenadkurs: Vill du få en bättre inkallning? Få bättre koppelkunskaper? Fördjupa följsamhet och kommunikation med din hund då ni är ute? Här är kursen för dig! För hundar 5 månader och uppåt.
Kurs startar 6 oktober 19.00 (Djäkneböle)

Rallylydnad nybörjare: En introduktion till rallylydnad, för dig som vill aktivera din hund på ett roligt vis eller funderar på att tävla i framtiden! För hundar från 6 månader och uppåt.
Kurs startar 13 juli 18.00

Rallylydnad fortsättning: Kursen för dig som vill fördjupa dig i de olika momenten inför tävling, eller som aktivering! För hundar 10 månader och uppåt.

Trygga Hundmöten: En specialkurs för dig som upplever utmaningar i hundmöten. För hundar i alla åldrar.

Noskurs: Tycker din hund om att använda näsan? Då är det här kursen för er! Testa på alla möjliga olika spännande sätt att aktivera hundens luktsinne på i vardagen. För hundar från 6 månader och uppåt.

Hundparkour: Hoppa, balansera, gå runt, krypa under… det är bara några av de saker din hund får lära sig! Utmärkt som krydda i vardagen för alla slags hundar, 12 månader och uppåt.
Kurs startar 28 juli 18.00

Älskade Slyngel: Kursen för dig som lever med unghund! Här får du lära dig förstå din unghund och hitta vägar till kontakt, följsamhet och en optimistisk och balanserad tillvaro tillsammans! För hundar 8 till 24 månader.

Lugna Hundar: Vägen till ett lugnare liv! Lär dig att hjälpa din hund till en mer avslappnad tillvaro. För hundar i alla åldrar.

Vardagskurs: En allround-kurs för dig som söker lite inspiration eller vägledning genom vardagen. Lär dig förstå hundens signaler, få enkla verktyg för att öka följsamhet, inspireras till berikning och aktivering är några av de saker du får på dessa träffar! För hundar 8 månader och uppåt.

Träningsboost: (Obs! Nytt format): En specialkurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper som tränare, få fler verktyg och framförallt få en förståelse för hur just din hund fungerar i träning med dig! Öka din hunds flexibilitet, belöningsglädje och fokus. För hundar 6 månader och uppåt.

Flocken: NYHET! En specialkurs för dig med flera hundar! Gå kurs med en eller två hundar samtidigt och lär dig verktyg för att skapa en god relation mellan dina hundar i och utanför hemmet, hålla en balanserad stressnivå, lär dig rutiner och aktivering som fungerar när du vill arbeta med flera hundar samtidigt!