Umeå info@ulvens.se 070-3786643

Ulvens – för dig och din hund

Kurser

Sugen att gå kurs! Här kan du hitta allt möjligt som kan falla dig i smaken.

Jag har ingen fast plats där kurserna hålls i Umeå, utan flyttar runt efter behov och kursinnehåll. Sökande efter en passande inomhuslokal är pågående men tills vidare är alla kurser utomhus.

Om du har ett hundgäng eller sitter med i en hundklubb som behöver instruktör för valpkurser, aktiveringskurser, allmänlydnadskurser eller agility har jag tidigare hyrts in för sådana uppdrag och är flexibel att kunna ta mig dit ni befinner er! Kontakta mig så kommer vi överens om något som passar bra.

Alla är välkomna! 

Älskar du din hund och vill få lära dig, ha roligt och utvecklas är du välkommen oavsett vem du är och vilken hund du har! Vi är alla hundägare, och vi vill det bästa för våra hundar, det är vad som räknas. Här kan du läsa lite om inkludering och tillgänglighet, finns det något du undrar över eller skulle behöva inför/under en kurs för att kunna delta, tveka inte att höra av dig!

 • Vi har respekt för varandra och våra hundar på kursen. Ingen ska känna sig utpekad eller mindre värd. Var gärna stöttande och vänliga mot varandra i deltagargruppen!
 • Genomgångar på kurserna försöker jag hålla så tydliga och lätta som möjligt, med en enkel förklaring och ett syfte med övningen. Skulle du behöva extra förklaring enskilt går det att ordna, det är bra om jag får veta det innan kursstart för att på bästa sätt planera.
 • Efter varje kurstillfälle skickar jag ut anteckningar på tillfällets genomgångar och beskrivna övningar om du har svårt att minnas, eller lättare får förståelse via text hellre än muntlig information.
 • Kurserna hålls i så lång utsträckning som möjligt på platser där du ska kunna delta med rörelseförhinder. Kurser som hålls i skog, exempelvis spårkursen kan även den till viss del anpassas så länge jag får veta det god tid innan kursstart.
 • Vare sig du har tillgång till bil eller ej försöker jag förlägga kurserna på platser dit du kan ta dig med buss. Undantaget kan vara spårkurserna och liknande bruks-kurser som behöver vara en bit utanför Umeå och kan bli svårare att ta sig till utan bil.

 

För alla kurser gäller: 

 • Om du inte betalat in innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora din plats till någon i kölistan om kursen är full!
 • Hunden ska inte vara sjuk på ett sätt så att den lider av att vara med på kursen (har ont, är trött och hängig osv).
 • Det är tillåtet att vara flera som går med samma hund på kursen. Man betalar för hunden, inte per person! Tänk på att om ni är flera som ska träna hunden, var noga med att alla tränar på samma sätt!
 • Löptikar är tillåtet på de flesta kurser, så länge tiken inte mår dåligt under löp-perioden eller det stör väldigt för de andra hundarna. Fråga om du är osäker!
 • Om du missar mer än ett tillfälle på en kurs, på grund av arbete eller andra omständigheter, erbjuder jag en enskild träff när du har möjlighet, där vi går igenom det du missat.
 • Undvik gärna att röka under kursen, på grund av instruktörens lungsjukdom kan det i värsta fall bli sådana problem att kurstillfället måste avbrytas.
 • Jag, och du som kursdeltagare ska ha respekt för varandra och för hundarna som individer. Jag tar avstånd från våld och fysiska obehag i hundhanterandet.
 • Fokus för alla kurser ligger på relationen mellan dig och din hund och att ni ska få ha roligt tillsammans!

Kurser du hittar hos Ulvens:

 

VALPAR 

Valpstart – valpkurs för valpar mellan 3-8 månader

Hanteringskurs – en kurs för dig som vill lära dig hantera hunden, vi går igenom alltifrån veterinärbesöket till kloklippning

Valpagility – testa på lättsam och rolig agility anpassat för valpar. Vi tittar på alltifrån kroppskontroll till följsamhet och testar enkla hinder.

Socialträffar – möt andra valpar och lär dig mer om hur valpar kommunicerar. Hjälp din valp att lägga en god social grund!

UNGHUNDAR OCH VUXNA

Älskade Slyngel – för unghundar 8-18 månader, en kurs om att hjälpa och forma sin slyngel mot en stabil vuxen hund!

Socialträff för unghundar – för unghundar 8-18 månader. Vi går en promenad tillsammans och du får tips och idéer på hur du bäst socialiserar din unghund!

Vardagskursen – vi går igenom olika delar av vardagens utmaningar såsom inkallning, hundmöten, följsamhet etc!

Hanteringskursen – en kurs för dig som vill lära dig hantera hunden, vi går igenom alltifrån veterinärbesöket till kloklippning

Klickervardag – vi tacklar olika vardagsmoment, men med klicker! Du får lära dig att forma hundens beteende i olika situationer för att skapa ett ömsesidigt samarbete.

Klickertrick – vill du lära din hund massor av skojiga trick? På den här kursen får du pröva på massor av trick med hjälp av klicker!

Parkourkursen – för hundar från 12 månader, en kurs om följsamhet, fokus och kroppskontroll som passar alla hundar och människor!

Inkallningskursen – vill du få koll på inkallningen är det här kursen för dig!

Noskursen – du och din hund får testa på olika former av nosaktivering där hunden får använda det bästa verktyg den har; luktsinnet!

Sniffsafari – en promenad för hunden, där vi utforskar olika miljöer och spännande dofter. Avslappnande och relationsbyggande!

Skogsäventyret – går att boka tillsammans med vänner eller häng med på en planerad vandring. Vi upplever skogen tillsammans med hundarna på ett roligt och aktivt vis!

Parkourutmaningen – en promenad i stadsmiljö där vi tränar parkour tillsammans. Både för erfarna och nybörjare!

Lugna Hundmöten – en specialkurs för dig med svåra besvär i hundmöten.

 

 

sliderPicrad2

2 Comments

 1. Lena Berglund

  Hej
  Maken gick valpkurs med vår Schäfertjej i höstas och nu är vi sugna på att gå fler kurser. Hon är nu 11 månader och väldigt livlig:)
  Vad har du för lämplig kurs i närtid?
  Mvh Lena

  Reply
  1. EmmelieNordstrom (Post author)

   Hej Lena!

   Jag kommer starta en lydnadskurs inom en snar framtid, kanske det skulle vara något?

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *