Umeå info@ulvens.se 070-3786643

Ulvens – för dig och din hund

Kurser

Sugen att gå kurs! Här kan du hitta allt möjligt som kan falla dig i smaken.

Jag har ingen fast plats där kurserna hålls i Umeå, utan flyttar runt efter behov och kursinnehåll. Sökande efter en passande inomhuslokal är pågående men tills vidare är alla kurser utomhus.

Om du har ett hundgäng eller sitter med i en hundklubb som behöver instruktör för valpkurser, aktiveringskurser, allmänlydnadskurser eller agility har jag tidigare hyrts in för sådana uppdrag och är flexibel att kunna ta mig dit ni befinner er! Kontakta mig så kommer vi överens om något som passar bra.

Alla är välkomna! 

Älskar du din hund och vill få lära dig, ha roligt och utvecklas är du välkommen oavsett vem du är och vilken hund du har! Vi är alla hundägare, och vi vill det bästa för våra hundar, det är vad som räknas. Här kan du läsa lite om inkludering och tillgänglighet, finns det något du undrar över eller skulle behöva inför/under en kurs för att kunna delta, tveka inte att höra av dig!

 • Vi har respekt för varandra och våra hundar på kursen. Ingen ska känna sig utpekad eller mindre värd. Var gärna stöttande och vänliga mot varandra i deltagargruppen!
 • Genomgångar på kurserna försöker jag hålla så tydliga och lätta som möjligt, med en enkel förklaring och ett syfte med övningen. Skulle du behöva extra förklaring enskilt går det att ordna, det är bra om jag får veta det innan kursstart för att på bästa sätt planera.
 • Efter varje kurstillfälle skickar jag ut anteckningar på tillfällets genomgångar och beskrivna övningar om du har svårt att minnas, eller lättare får förståelse via text hellre än muntlig information.
 • Kurserna hålls i så lång utsträckning som möjligt på platser där du ska kunna delta med rörelseförhinder. Kurser som hålls i skog, exempelvis spårkursen kan även den till viss del anpassas så länge jag får veta det god tid innan kursstart.
 • Vare sig du har tillgång till bil eller ej försöker jag förlägga kurserna på platser dit du kan ta dig med buss. Undantaget kan vara spårkurserna och liknande bruks-kurser som behöver vara en bit utanför Umeå och kan bli svårare att ta sig till utan bil.

 

För alla kurser gäller: 

 • Om du inte betalat in innan sista betalningsdagen för kursen kan du riskera att förlora din plats till någon i kölistan om kursen är full!
 • Hunden ska inte vara sjuk på ett sätt så att den lider av att vara med på kursen (har ont, är trött och hängig osv).
 • Det är tillåtet att vara flera som går med samma hund på kursen. Man betalar för hunden, inte per person! Tänk på att om ni är flera som ska träna hunden, var noga med att alla tränar på samma sätt!
 • Löptikar är tillåtet på de flesta kurser, så länge tiken inte mår dåligt under löp-perioden eller det stör väldigt för de andra hundarna. Fråga om du är osäker!
 • Om du missar mer än ett tillfälle på en kurs, på grund av arbete eller andra omständigheter, erbjuder jag en enskild träff när du har möjlighet, där vi går igenom det du missat.
 • Undvik gärna att röka under kursen, på grund av instruktörens lungsjukdom kan det i värsta fall bli sådana problem att kurstillfället måste avbrytas.
 • Jag, och du som kursdeltagare ska ha respekt för varandra och för hundarna som individer. Jag tar avstånd från våld och fysiska obehag i hundhanterandet.
 • Fokus för alla kurser ligger på relationen mellan dig och din hund och att ni ska få ha roligt tillsammans!

sliderPicrad2

2 Comments

 1. Lena Berglund

  Hej
  Maken gick valpkurs med vår Schäfertjej i höstas och nu är vi sugna på att gå fler kurser. Hon är nu 11 månader och väldigt livlig:)
  Vad har du för lämplig kurs i närtid?
  Mvh Lena

  Reply
  1. EmmelieNordstrom (Post author)

   Hej Lena!

   Jag kommer starta en lydnadskurs inom en snar framtid, kanske det skulle vara något?

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *