Vill du spendera en helg fylld med skratt och inspiration? Den 24-25 augusti har du möjlighet att delta på föreläsning, workshop och praktiska lekar och övningar!

En helg som kommer ge dig insikter, hjälp och en nystart i träning och vardag för dig och din hund!

Lekfullt

Temat för inspirationshelgen kommer vara Lekfullt! Du får under två dagar bekanta dig med konceptträning där vi går igenom hur man genom lek kan bland annat öka hundens uthållighet, optimism, lugn, fokus och flexibilitet. Allt är baserat på forskning kring hundens inlärningsförmåga, känslor och lek kopplat till välmående. Det passar alla hundar, i alla åldrar och för alla målbilder!

Du får en djupare förståelse för hur hunden fungerar, vad den säger och hur du ska arbeta i både med och motgångar. Men inte bara det, du får också tips och idéer på hur du kan berika din och hundens vardag på olika vis för att fördjupa er relation, låta hunden få utvecklas och samtidigt ha väldigt roligt! Vi kommer bland annat titta på:

  • Hur man skapar en balanserad vardag mellan vila och aktiviteter
  • Hur man genom enkla lekar kan hjälpa hunden till bättre följsamhet, inkallning, självförtroende, fokus, impulskontroll, motivation i träning och vardag och mycket mer!
  • Hur man hittar enkla vägar till en berikande vardag som ökar hundens välmående
  • Hur man bygger en hållbar och djup relation byggt på tillit och ömsesidig glädje med sin hund!
  • Få fler verktyg för motivation, inlärning, förståelse för hundens språk och känslor!

Enkla verktyg för alla slags utmaningar!

Konceptträning är ett fantastiskt sätt att arbeta med hunden för att omforma utmaningar till styrkor! Genom olika lekar och övningar kan du hjälpa din hund att lära sig slappna av när det blir stressigt, att hantera hundmöten på en positivt och lugnt vis, välja dig framför att jaga fåglar, gå fint i koppel, komma med glädje och fart på inkallningen och mycket annat! Det är lika effektivt på hemmahunden som tävlingshunden för att skapa fokus, uthållighet, impulskontroll, lugn, flexibilitet, optimism och mycket mer. Under den här helgen får du bekanta dig med olika koncept och hur du konkret kan använda övningar och lekar för att omforma just din hunds utmaningar till styrkor.

Deltagande med eller utan hund!

Det finns både åhörarplatser och hundplatser! Som åhörare är du med på hela helgen, iaktta hundarna som är med, ställa frågor och diskutera med andra och instruktör. Som hundförare kommer halva dagarna spenderas utan hund, och halva dagarna spenderas med hund. Det är bra om hunden klarar av att vara bland andra hundar utan att bli väldigt stressad. Hunden behöver vara minst 8 månader. Känner du dig osäker är du välkommen att höra av dig! info@ulvens.se

Förare med hund: 8 platser, kostnad 1100kr

Åhörarplatser: 12 platser, kostnad 550kr

Anmälan måste göras innan 20 augusti. Det är först till kvar som gäller för både åhörarplatser och hundplatser, om du inte hinner komma med innan det blivit fullt ställs du i kölista. Blir en plats ledig åt dig blir du kontaktad så snart som möjligt. Betalningsuppgifter får du med en bekräftelse när din anmälan är mottagen. Du hittar länken till formuläret längst ner!

Upplägget

Förmiddagarna består av föreläsningar och workshops utan hund. Vi håller då till på Klossen på Ålidhems centrum i Umeå, kl 9.30-12.30

Eftermiddagarna består av mer praktiska övningar och pröva på, vi kommer då mest troligt hålla till vid stora grusparkeringen vid NUS, kl 14.00-17.00. Du som deltar med hund och behöver ha med dig hunden hela dagen kommer ha möjlighet att ta med hunden in i lokalen på förmiddagen ifall det blir varmt att ligga i en bil eller du inte har bil.

Under förmiddagspasset kommer det finnas frukt, enkelt fika och något att dricka om man vill ha. Lunch får man ordna på egen hand i pausen mellan förmiddagspasset och eftermiddagspasset.

Jag vill anmäla mig!