Äntligen! Nu finns UlvensOnline för dig som inte hinner eller har möjlighet att gå kurs i Umeå. Du har tillgång till onlinekurserna oavsett var du bor i världen!

Flocken!

En kurs där du kan delta helt online och om du bor i närheten av Umeå också få möjlighet till två fysiska träffar. I kursen får du tillgång till texthäften och filmer med övningar och microföreläsningar. Kursen kommer rulla på med instruktörsledning under sex veckor där det varje vecka kommer läggas upp nya filmer och häften på läroplattformen. Du kommer dock ha tillgång till kursen i hela tre månader, så skulle du inte hinna med alla avsnitt under de instruktörsledda veckorna har du tid på dig för egna studier!

Kursens innehåll

Flocken innehåller fem avsnitt:

STRESSHINKAR – förstå hur stress fungerar för hundar både individuellt och i grupp. Få verktyg för att skapa lugn och harmoni och förstå hur du på bästa sätt hjälper hundarna med stresshantering och förebyggande planering och träning.
I HEMMET – att planera hemmet med flera hundar kan underlätta på många sätt, det här avsnittet handlar om saker du kan tänka på i hemmet.
PROMENADER – hundar i flock har lätt för att trigga varandra, vare sig det handlar om lek där koppel trasslar ihop sig, utfall vid olika möten osv. Det kan också kännas utmanande med flera hundar som drar i koppel, har svårt att samarbeta och har olika behov. I detta avsnitt får du verktygen för att göra promenaderna roliga och balanserade!
RESURSFÖRSVAR – om det är något som kan försvåra en lugn och trygg miljö hundarna emellan så är det resursförsvar. Här får du förstå vad resursförsvar är och hur du kan hjälpa hundar som har och inte har stort resursförsvar.
TRÄNING– det går att träna flera hundar, samtidigt eller separat! Hitta inspirationen och verktygen för att lyckas hela vägen i det här avsnittet.

Upplägg

Kursen börjar 8 juli och rullar sedan i sex veckor. Första avsnittet om stress kommer avhandlas under de två första veckorna och sedan är det ett avsnitt/vecka.

Under dessa sex veckor kommer du kunna få personlig vägledning av instruktör. Du kan skicka in filmer du spelat in för att få feedback på övningar, hjälp att tolka beteenden varje vecka och stöd vid utformning av egna handlingsplaner. Under sista veckan av kursen får du möjlighet till ett videosamtal via Zoom där du kan ställa frågor och få hjälp för framtida träning.

Om du bor i Umeå eller i närheten kan du också delta i två stycken fysiska träffar där vi tittar på övningar vi går igenom på kursen.

Du kan som sagt gå kursen i långsammare tempo, det är du som bestämmer! Men efter 6 augusti kommer du inte ha möjlighet till videosamtal och inte heller samma aktiva vägledning av instruktör. Du har alltid möjligheten att maila för att få bolla frågor eller skicka in videoklipp för feedback.

Anmälan

Anmälan är öppen nu och stänger 5 juli. Du kan anmäla dig till enbart onlinekursen eller onlinekursen och de två fysiska träffarna (de sker 18 juli och 1 augusti).

Bara onlinekursen kostar 2200kr

Onlinekursen + två träffar kostar 2600kr

Det finns ett begränsat antal platser för de fysiska träffarna för att det ska vara hållbart för hundar och människor. Platserna beräknas efter hushåll, sedan är det valfritt om du vill ta med dig bara en eller flera hundar på träffarna, du kan även ha med dig någon som också tränar med/hjälper till med hundarna. På träffarna är gränsen 6 hushåll.

För onlinekursen i stort finns det 15 platser.

Du betalar bara för ett hushåll, med andra ord spelar det ingen roll hur många hundar du har.

Skriv under Övrigt i anmälan om du vill delta på de fysiska träffarna utöver Onlineundervisningen.

Jag vill anmäla mig!

Vardagsinspiration!

En textbaserad kurs för dig som söker lite inspiration i din vardag!

Kursens innehåll

Vardagsinspiration innehåller sju olika avsnitt, där varje avsnitt är tänkt att göras under en vecka. Avsnitten är:

Följsamhet – lekar och övningar som är till för att öka hundens fokus och följsamhet med dig!
Belöningar – inspireras att hitta nya sätt att belöna med godis eller utveckla leksaksbelöningar!
Lugna Stunder – hitta avkoppling tillsammans med din hund. Tips och idéer på hur ni kan lägga fokus på att ta det lugnt!
Kropp och Knopp – lättsamma lekar och utmaningar för att träna både kroppen och knoppen på samma gång, allt med fokus på kroppskontroll!
Nosigt – här får du och hunden testa nosens kapacitet och inspireras till att låta hunden få använda sitt mest naturliga sinne lukten!
Ljudligt – att leka med ljud kan minska hundens ljudkänslighet och förebygga ljudrädslor i framtiden. Du får ljudlekar och tips på hur du kan förebygga bland annat rädsla för fyrverkerier och skott!
Matberikning – hitta inspiration till matberikning, ett roligt sätt att sätta guldkant på hundvardagen!

Kostnad

Kursen kostar 350kr! Du kommer då få tillgång till kursen i kurssystemet, och har möjlighet att via mail få hjälp och vägledning under tiden du går kursen. Du får också tillgång till en grupp på FB där du kan dela med dig av dina egna tankar, framgångar och tips, samt ställa frågor. Även om kursen är planerad att ta ca sju veckor har du tillgång till den under hela 3 månader! Du kan alltså göra kursen i den takt du önskar inom den tidsramen.

Jag vill anmäla mig!

Berikningskursen

En textbaserad kurs för dig som vill lära dig mer om hur du berikar hundens vardag och liv, samt få mängder av tips och idéer på olika vägar till berikning!

Kursens innehåll

Berikningskursen innehåller fem avsnitt, en introduktion till hur man kan tänka och vad berikning faktiskt är, samt fyra stycken avsnitt med olika berikningsteman! Allt bygger på informativa häften du kan läsa igenom och pröva dig fram med i din egen takt.

Introduktion – lär dig lite mer kring berikning och hur du kan tänka innan du dyker ner i de olika avsnitten!
Kluriga Kartonger – hur kan du använda kartong för att skapa rolig och klurig sysselsättning för din hund? Här får du många tips och idéer!
Trixiga Textiler – kläder, handdukar och trasleksaker, här får du mängder med idéer på hur du kan använda det du har i skåpet hemma för att erbjuda hunden stimulans och aktivering!
Peppade Promenader – promenaden är hundens tid, och i det här avsnittet får du tips på hur du kan tänka och utforma promenader som får lite extra krydda och skänker glädje till din hund!
Mumsiga Munsbitar – i det avslutande avsnittet får du ta del av matberikningens olika vägar i allt från servering till matvariation!

Kostnad

Kursen kostar 200kr! Du kommer då få tillgång till kursen i kurssystemet, och har möjlighet att via mail få hjälp och vägledning under tiden du går kursen. Du får också tillgång till en grupp på FB där du kan dela med dig av dina egna tankar, framgångar och tips, samt ställa frågor. Även om kursen är planerad att ta ca sju veckor har du tillgång till den under hela 3 månader! Du kan alltså göra kursen i den takt du önskar inom den tidsramen.

Jag vill anmäla mig!