Tävla med Ulvens – Är du redo?

Tävla med Ulvens är en vintertävling som går av stapeln mellan 2 – 30 mars och du kan delta vart du än befinner dig i världen!

Det kommer finnas tre klasser:

  • Vuxenklassen: för alla 13 år och uppåt! Klassen kostar 300kr.
  • Barnklassen: för alla barn upp till 12 år! Klassen kostar 150kr. En vuxen bör hjälpa till med anmälan och att skicka in bidragen.
  • Utom Tävlan: för dig som vill ta del av utmaningarna och instruktioner men inte vara med i själva tävlingen. Klassen kostar 100kr.

Oavsett klass får du tävla med en eller flera hundar under tävlingens gång, du får dock bara skicka in bidrag med en hund i slutet av varje vecka. Har du tre hundar kan du träna alla hundarna på de olika momenten men du väljer en hund att filma tävlingsbidraget med.

Tävlingens upplägg

Anmälan är öppen till och med 27 februari. Den 2 mars kommer första delmomentet att skickas ut. Sammanlagt blir det fyra veckor med fyra moment som du går igenom. Varje moment kommer med häfte och filmklipp med tips och inspiration på hur du kan tänka när du tränar samt hur bedömningen går till!

I slutet av varje vecka mailar du in ditt bidrag till info@ulvens.se. Om du har en mail som inte stödjer att skicka större filmfiler kan du använda gratistjänsten Sprend. När alla filmer blivit bedömda utses en veckovinnare för varje svårighetsnivå i klasserna, och i slutet av de fyra veckorna kommer poängen för samtliga dina bidrag räknas samman. Därefter utses de som hamnat på Första, Andra och Tredje plats i respektive klasser/svårighetsgrader!

Momenten

Tävlingen har vardagen som fokus för att göra tävlingen så öppen och inkluderande som möjligt (samtidigt som du får övningar som kan hjälpa och inspirera i vardagen med din hund). Du behöver med andra ord inte ha tränat i någon särskild hundsport och hundar av alla åldrar och typer kan delta! Vuxenklassen kommer ha moment som varje vecka delas in i två svårighetsnivåer – Lättsomenplätt och Let’sdothis! Du väljer själv vecka för vecka vilken svårighetsnivå du vill delta i. Du behöver med andra ord inte bestämma dig förrän det är dags att filma och skicka in ditt bidrag (då behöver du ange i bidraget vilken svårighetsnivå du tränat för). Du kan med andra ord vara med i Lättsomenplätt-nivån ena veckan och nästa vecka vara med i Let’sdothis-nivån.
Barnklassen kommer bara ha en nivå för alla moment!

Vuxenklassen
Vecka 1 – TargetTraining
Vecka 2 – ParkourUtmaningen

Vecka 3 – Nära och Följsam
Vecka 4 – Flexib
el och Kreativ

Barnklassen
Vecka 1 – Följ mig!
Vecka 2 – Hitta rätt!
Vecka 3 – BackaBakåt!
Vecka 4 – Upp och Hoppa!
Vecka 5 – Klurigt!

Reglerna

  • Det ska vara roligt för människa och hund! Träna på ditt och hundens villkor och fokusera på att hitta ett roligt och givande samarbete tillsammans i första hand! Om hunden ser obekväm/rädd ut i dina bidrag kommer du få poängavdrag för det. Hellre roligt är perfekt!
  • Endast ett bidrag i veckan får skickas in! Filmen behöver göras så att momentet tydligt syns. Om filmen är alltför mörk, suddig eller inte visar hela momentet kommer bidraget att nekas.
  • Alla bidrag måste skickas in innan tisdagar 23.00 för att hinna vara med i bedömningen. Under onsdagarna kommer poängen och veckovinnare att delas ut samt nya moment släppas.
  • Du får vara med i tävlingen även om du bara lämnar in bidrag för någon enstaka vecka.

Priser

Ingen tävling utan priser! I slutet av varje vecka utses en vinnare i barn- respektive vuxenklassen (för de två svårighetsnivåerna). Priserna kommer skickas ut till alla veckovinnare efter tävlingens avslut.

Efter tävlingens fyra veckor delas priser ut för första, andra och tredjeplats i Vuxenklassens två svårighetsnivåerna, samt första, andra och tredjeplatsen i Barnklassen!

Anmälan

Klicka dig vidare här nedan på länken till tävlingens formulär och fyll i det. Anmälan är öppen till 27 februari! Har du frågor eller funderingar, tveka inte att skicka ett mail till info@ulvens.se!

Jag vill anmäla mig!

Du kanske också gillar…