Sniffsafari

Konceptet handlar om att vi människor involverar oss på ett kravlöst vis i hundarnas sniffande och undersökande, för att skapa samhörighet och upptäckarglädje! Det är en aktivitet som passar alla slags hundar och människor. För hunden får den ett tillfälle att fullt ut få använda sitt fantastiska luktsinne tillsammans med oss, och för oss människor handlar det om att stanna upp en stund, försöka förstå världen såsom hunden ser den och involvera oss i något som skänker hunden stor glädje. Som bonus blir det lite social träning också!

Sniffsafari är öppen för hundar 6 månader och uppåt

Upplägget ser ut såhär: 

Innan promenaden gör du ordning en liten matsäck för dig själv och hunden. Du tar även med dig olika lukter. Det kan vara lite jord i en burk, eller en gammal strumpa eller något helt annat. Vilka dofter du ska ha med dig får du tips och hjälp med när du anmält dig! Allt ska packas ner i en passande ryggsäck.

Vi möts upp och går sedan en promenad på utsatt plats. Hundarna får fritt sniffa och undersöka, vi har inte bråttom. Vi människor involverar oss i det vår hund undersöker. Är intresserade och uppmuntrande! Ibland stannar vi upp, sätter oss ner med hundarna och visar något vi har med oss i väskan som luktar spännande. Hund och ägare undersöker det tillsammans, sen går vi vidare. Efter ungefär halva tiden tar vi en fikapaus då vi slår oss ner på passande plats, fikar lite tillsammans med hundarna. Sen går vi tillbaka på samma vis. Kanske byter vi doftföremål mellan oss ibland för att göra det extra spännande för hundarna.

Datum: 

Träff 13 maj 19.00

Det finns 8 platser på varje safari

Kostnad: 250 kr/tillfälle

Bokning: Om du vill få genomföra en sniffsafari med ditt hundgäng eller ordna det som en aktivitet för din hundklubb går det utmärkt att boka! Minst 4 personer behövs för en bokning! Maila info@ulvens.se

Jag vill anmäla mig!