Umeå info@ulvens.se 070-3786643

Ulvens – för dig och din hund

Vardagsutmaningen

Vill du vara med att testa och utvärdera Ulvens olika vardagsutmaningar? Få hunden att sluta skälla på ringklockan, gå fint i koppel, komma på inkallningen eller varför inte kunna slappna av bland andra hundar? Läs vidare så får du veta mer!

Vad är det här?

Jo, Ulvens håller på att sätta ihop lättsamma, REKO, roliga övningar för att tackla vanliga vardagsutmaningar som kan dyka upp för hundägare och hundar. Målet är att skapa lättåtkomligt material för den hundägare som behöver lite extra hjälp i vardagen. Men för att veta hur dessa övningar bäst presenteras och hur de fungerar för olika sorters hundar och hundägare behöver de så klart testas och utvärderas! Och du kan vara en del i den processen.

Vilka vardagsutmaningar handlar det om? 

Utmaningarna kommer ha ett tema för varje vecka. De olika teman (som hittills finns, fler kan tillkomma) är:

  • Inomhus – olika utmaningar som kan dyka upp inomhus, exempelvis att få hunden sluta skälla på dörren, kunna varva ner efter en rolig promenad etc.
  • Promenaden – gå fint i koppel, olika möten, inkallning, kontakt, etc.
  • Gemenskap – kunna vistas bland människor och andra hundar, gå i grupp med andra, slappna av, etc.
  • Hantering – kamma, klippa klor, duscha, etc.
  • Träning – uppvärmning, pauser, skapa förväntningar, varva ner etc.

Hur fungerar det att delta? 

Varje vecka släpps en utmaning med en eller två övningar från något av dessa teman. Du anmäler dig via ett formulär som kommer länkas på Facebook samt här på hemsidan och övningarna får du på mailen. Efter en vecka kommer du få ett nytt mail med en liten utvärderingsenkät som du snabbt kan svara på. Du anmäler dig till en vecka i taget, och kan vara med bara i en utmaning, eller flera! Har du frågor om övningarna har du möjlighet att kunna maila in frågor eller ställa den i en stödgrupp för hundägare på Facebook.

När börjar det? 

Första omgången startar 23 maj, och avslutas 30 maj. Det kommer då vara utmaningar från temat Inomhus: Hitta bädden och Måltidsskoj. Hitta bädden handlar om att få hunden att kunna slappna av på sin sovplats, och hur man gör den sovplatsen till något som hunden väljer själv. Måltidsskoj handlar om att göra en eller flera av hundens dagliga måltider till ett tillfälle för relationsbyggande och/eller hjärngympa för hunden.

Målet med dessa utmaningar är att på ett positivt sätt skapa en lugn och harmonisk hund inomhus! 

Jag vill vara med! 

Känns det här lockande, klicka på länken här nedan så kommer du direkt till formuläret! Det kostar inget, du får vara med precis så mycket du själv vill. Och varför inte bjuda med dina kompisar? Oavsett var du bor i Sverige och vilken hund, eller hur många hundar du har är du välkommen! Sprid gärna ordet, ju fler som är med desto roligare blir det!

Jag anmäler mig!