Umeå info@ulvens.se 070-3786643

Ulvens – för dig och din hund

Äventyrsvandringar

Nu går det att boka Äventyrsvandringar från och med mitten av maj till mitten av oktober 2017!

IMG_5847


Är du redo för en utmaning? Äventyrsvandra med din hund!

Utmana dig och din hund på en äventyrsvandring i sommar! Hos Ulvens kan du boka en äventyrsvandring tillsammans med vänner och en instruktör för en dag i skog och mark.

Vandringen tar ca 5 timmar då vi kommer vandra en sträcka, med stopp för fika och olika roliga utmaningar. Vi går igenom roliga nosövningar, och hunden får testa på balans och kroppskontroll. Du och hunden får testa på olika utmaningar, vi tränar kontakt och lyhördhet! Vi pratar hund och går igenom olika tips och idéer för hur du kan berika promenaderna i vardagen för din hund. När vi är klar får du en liten goodiebag med smått och gott och ett diplom för avklarad Äventyrsvandring, och eftersom kameran följer med får du också bilder på dig och din hund hemskickad till dig!

Vandringen kan göras där du bor eller någon annanstans runtomkring Umeå med omnejd.

För att boka en vandring, samla ihop dina vänner, 3 personer eller fler och boka tid hos Ulvens, info@ulvens.se! Priset är 450 kr per person.

Om vandringen

 

Vandringen: De flesta hundar trivs som alla bäst när de får röra sig. Att ta sig framåt med sin ”flock” är något som ligger amira_linda_klattrarnaturligt för dem. Varje gång vi tar med hunden ut på äventyr, erbjuder den upplevelser och stimulans, blir vi en bra resurs och en person som hunden ser upp till och vill vara med! Att få vandra tillsammans med dig och andra hundar är socialt väldigt nyttigt och givande. Hunden får använda kroppen för att ta sig fram över stock och sten i skogen, samtidigt som den får intryck i form av dofter och nya synintryck.

Utmaningar: Varje gång vi utmanar hunden både fysiskt och mentalt där den får lyckas hjälper vi den att bygga upp självförtroende, nyfikenhet och styrka. Under äventyrsvandringen kommer vi ibland röra oss i miljöer som blir utmanande för hundens kropp och sinne, där balans, styrka och tålamod sätts på prov, givetvis inom de ramar för vad hunden kan klara av! Vi stannar vid olika ”stationer” för att ge hunden olika utmaningar, allt med glädje och uppmuntran såklart! Balansera klättra, krypa under och hoppa. Använda nosen och huvudet till problemlösning.

Ladda batterier och uppleva natur: Den här vandringen är även till för dig som människa! Att få komma ut i skogen i trevlig samvaro med andra hundägare, aktivera sin hund, njuta av naturen och omgivningarna: det laddar batterierna och får stress och press att försvinna för en stund. Låt detta även vara för dig, och inte enbart din hund.

Krav: Hunden ska vara fullvuxen (12 månader eller äldre) och i kondition för att ta sig fram i skogsterräng! Hunden får med andra ord inte vara överviktig eller ha problem med leder eller på annat vis vara sjuk eller ha ont. Löptikar får ej delta. Du som hundförare ska klara av att vandra i skogen men allt kommer givetvis ske i lugnt tempo.

Utrustning: Hunden ska ha sele eller ett halsband som inte stryper den. Du behöver ha bra skor på fötterna som är bekväma att gå i och som tål skogen. Kläder efter väder och en ryggsäck med belöning och vatten till hunden, och matsäck till dig såklart!

 

Ge dig själv och hunden en upplevelse i sommar som kommer följa med resten av livet!

 

 

hastur_natur

1 Comment

 1. Sandra

  hej ! läste om vandringen du fixar och oj vad kul de låter 🙂
  kan man boka in en vandring om man är en grupp ex ? hur många behöver de vara i så fall?
  kommer du annars att anordna någon vandring i juli eller början av augusti ? 🙂
  får man som förare gåå med 2 hundar vad kostar de i så fall ?

  Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *