Om Ulvens

Ulvens är ett mindre företag som bland annat erbjuder kurser, föreläsningar, rådgivningar och andra upplevelser för häst och hund i och omkring Umeå!

Vem är Ulvens?

Jag som startat och driver företaget heter Emmelie Nordström. Ursprungligen kommer jag från Timrå och flyttade upp till Umeå tack vare studier. Jag är uppvuxen på hästgård med många olika slags djur som kommit och gått under åren. Att träna djur, skapa en hållbar trygg relation till dem har alltid varit en passion för mig, så länge jag kan minnas! Mina stora drömmar var att bli veterinär men genom olika vägval och omständigheter slutade det med ett eget företag som djurtränare. Till en början utbildade jag mig inom Brukshundklubben och har sedan jag var 16 hållit i kurser av olika slag ideellt för olika hundklubbar. Än idag försöker jag hjälpa brukshundklubbar så mycket jag kan för att ge tillbaka av det jag fick så mycket av som ung! På senare år har jag vidareutbildat mig inom klickerträning, djurs känslor och beteende, djurträning med grund i forskning kring positiv förstärkning samt den senaste avslutade utbildningen som koncepttränare! Jag har specialiserat mig på rädsla hos djur, men arbetar också med aggressionsproblematik utöver mer vardagliga utmaningar som hund- och hästmänniskor upplever med sina fyrbenta vänner!

Än så länge är jag ensam tränare, men den framtida målsättningen är att öka verksamheten med fler tränare för att kunna erbjuda fler kurser!

(Utöver Ulvens har jag också en verksamhet som djurfotograf och porträttmålare, för att besöka den verksamheten, klicka dig till www.ulvenshantverk.se!)

Förhållning till träning

Jag står inte för någon egen filosofi utan arbetar med metoder som har grund i senaste forskningen, som är human och strävar mot att djur och människor ska må så bra som möjligt. Jag tar starkt avstånd från aversiva metoder där djur skräms eller görs illa för att uppnå resultat. Jag arbetar ständigt på att utvecklas, vidareutbilda mig och hålla mig uppdaterad på träningsvärldens framsteg.

Ulvens ska vara inkluderande och välkomnande

För mig är det viktigt att se till individen, både hos djur och människor som jag möter. Alla ska känna sig välkomna, alla ska känna sig hörda. Jag försöker anpassa undervisning på kurserna efter varje person och djur. Du ska känna dig trygg med mig som tränare, känna dig välkommen på alla aktiviteter i företaget och trygg i vetskapen att det du får lära dig hos Ulvens är det som just nu är mest aktuellt inom djurträning, baserat på positiv förstärkning.

Ulvens vision idag och framtida målsättningar

Ett fräscht och stabilt företag som du kan lita på i alla lägen! Där du hittar hjälp, stöd, mängder med inspiration och positiva upplevelser. Där du möter tränare med gedigna kunskaper, som har ett tryggt och trevligt bemötande av kunder. All träning ska vara REKO, och verksamheten ska också ta hänsyn till miljön.

Framtida visionen är att utöka verksamheten med fler tränare, samt utöka antalet djurslag som kan hitta hjälp och stöd hos Ulvens. Det började med hund, under 2018 introducerades häst till verksamheten och nästa målsättning är att erbjuda tjänster för katt! En inomhuslokal för hundträning planeras tillsammans med en plast för berikoteket och lektionssal för föreläsningar.