Jerusalema Dance Challenge med Ulvens!

Här kommer en rolig dansutmaning för dig och din hund! Anmäl dig, på egen hand eller tillsammans med hundklubben, träningskompisarna eller hundgrannarna och var med att visa vilka fantastiska och duktiga vänner våra hundar är!

Bakgrund

Om du inte vet vad Jerusalema Challenge är kan du enkelt göra en sökning på just det på youtube. Inte bara hittar du hundratals olika klipp från olika delar av världen, du kan också hitta lite bakgrund till utmaningen och låten Jerusalema. För några veckor sedan blev jag kontaktad av några träningsentusiaster som tyckte det vore roligt om vi inte försökte oss på något liknande tillsammans med hundar och hur kunde jag tacka nej till det?

Tillsammans med en god vän, Jolanda, som också är utbildad danscoach (och har eget företag kring återbruk, Den Gröna Fenixen, kolla in hennes Facebook här!), har vi satt ihop en dans som är enkel och rolig för både hundar och människor.

Så, nu bjuder jag in dig och din hund till denna utmaning!

Utförande

Utmaningen kommer se ut såhär:

Du kan antingen delta för att få vara med i filmen som kommer klippas ihop som avslutning på utmaningen, eller delta ”utanför” det hela, bara för att få träna och ha roligt med din hund. Du kan också delta oavsett var i världen du bor, eftersom det slutgiltiga filmklippet kommer bestå av en samling av allas bidrag som kan spelas in vart som helst!

Från och med tisdag 13 april kommer vi under två veckor att träna in dansen tillsammans med våra hundar. Under tiden kan man få hjälp, pepp och vägledning i en onlinegrupp på Facebook.

Dansen är enkel för både människa och hund att lära sig! Det är bra om hunden har lite grund i fotgående och att backa några korta steg men det är verkligen inte ett måste för att delta. Du kommer att få tydliga instruktioner i både text och film för de olika delarna i dansen och hur du kan lära din hund det.

27 april är sista dagen för att lämna in sitt filmade bidrag till utmaningen. Alla klipp ska spelas in utomhus. Du kommer få mer exakta instruktioner kring filmandet när utmaningen har startat.

När alla klipp är inskickade kommer vi att klippa ihop det och därefter dela det på Facebook, Youtube och andra sociala medier, allt för att visa upp samspelet mellan människa och hund och på samma gång få dela med oss av glädjen vi får uppleva i livet med våra vovvar! I pandemitider kan det skänka ett leende hos många och kanske även inspirera andra hundmänniskor att pröva på!

Ett begränsat antal klipp

För att inte få en film som behöver vara flera timmar lång kommer det finnas ett begränsat antal filmklipp. Om intresset skulle vara väldigt stort kommer en till utmaning att startas igång för ytterligare grupper.

Det kommer finnas plats för 15 filmklipp. Det innebär inte att det bara kan vara 15 personer som anmäler sig. Om du och ditt träningsgäng på 8 personer väljer att träna och spela in ett klipp tillsammans räknas det som Ett klipp. Det blir med andra ord extra roligt om du hittar en vän eller flera som vill vara med i utmaningen tillsammans med dig, för det öppnar upp för fler som kan delta.

Anmälan

Såklart ska du vara med! Du kan anmäla dig som Jag är med i utmaningen eller Jag står utanför utmaningen.

Är du med i utmaningen tränar du för att slutligen filma dansen och skicka in ditt bidrag. Ni kan vara hur många som helst ni vill i det slutgiltiga klippet. Det kostar inget, men vi hoppas att du anmäler dig till det här för att du verkligen vill genomföra det hela vägen i mål!

Är du utanför utmaningen får du fortfarande möjlighet att vara med i FB-gruppen, du får träna in dansen och göra det på ditt vis, utan att behöva spela in något och skicka in. Om du under vägens gång skulle ångra dig och vilja vara med i slutfilmen kan du få möjlighet om något avhopp skulle ske innan slutdatumet.

13 april är sista anmälningsdagen! Det är först till kvarn som gäller för de femton Utmaningsplatserna. Så samla dina hundvänner och anmäl er redan idag!

HÄR ANMÄLER DU DIG!

Du kanske också gillar…