Hästträning

Häst sökes!

Ponnyn på fotot bar namnet Pyret. Pyret var en lite småtjock vit ponny med stora rådjursögon och en kärlek för att rulla sig i skit och lera. Hon var arton när hon kom till mig, i alla fall var vi ganska säkra på att hon var runt 18. Och hon lämnade oss när hon var runt trettio. En ponny som levde ett långt liv! Det var med henne och mammas lite nervösa valack Rebell som jag började klickerträna. Jag är utbildad klickertränare sedan många år tillbaka, inte bara på hund utan på djur i största allmänhet.

Under senaste året har jag känt ett allt större behov av att få arbeta med hästar. Det var trots allt där det började, intresset för djurträning, djurhållning och djurliv. Jag var stalltjej långt innan jag skaffade min första hund! Hästar är och föreblir en stor del av mitt liv och min identitet. Jag har växt upp med många olika hästar, arbetat med många olika hästar. Därför har jag beslutat att försöka inkorporera häst i Ulvens verksamhet på ett litet hörn. Till en början på prov, för att se hur det skulle kunna fungera och hur stort intresset skulle kunna vara för det.

För att kunna påbörja det här behöver jag dock hjälp! Då jag inte äger egen häst just nu skulle jag behöva komma i kontakt med någon som äger en eller flera hästar, som kan tänka sig ställa upp! Det här är vad jag söker:

  • Någon med häst, en eller flera. Vilken slags häst, ålder osv spelar ingen roll alls!
  • Det är en fördel om du har tillgång till en inhägnad ridplan, tom hage eller ridhus att träna i vid vissa av passen
  • Du är intresserad av klickerträning av häst och vill vara en aktiv del av träningspassen
  • Hästen står i stall inom ca 3 mils radie från Umeå
  • Det är en fördel om du ibland har tid dagtid på vardagar, men det är inget krav!

Det här är vad jag erbjuder:

  • Hjälp med vardagshantering av hästen genom positiv belöningsträning
  • Möjligheten att lära sin häst något lättare och roligt trick
  • Introduktion till klickerträning

Jag behöver det för att damma av kunskaperna i träning av häst, och kommer vara en aktiv del i träningen. Jag vill gärna att du också är med vid varje tillfälle och du får testa på, ställa frågor och bestämma vad vi ska arbeta på. Målet är att arbeta med ett vardagsbeteende, något du kanske har lite problem med (sätta på träns, lyfta hovar, lastas i transport etc), och att arbeta fram ett trick som du och hästen tycker är roligt.

Målet är att börja träningen någon gång i början av juni. Takten på träningarna och hur många träffar vi har bestämmer vi vid ett första möte! Allt sker utan kostnad, du får alltså hjälp med vardagsproblem, lära dig klickerträning och vara med och träna tillsammans med mig gratis. Du får med fördel träna på egen hand såklart mellan våra träffar.

Om du vill vara en del av det här, skicka mig gärna ett mail till info@ulvens.se! Berätta lite om dig själv och hästen. Har du redan nu tankar och funderingar på något du skulle vilja ha hjälp med i vardagen, skriv gärna om det! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *