Umeå info@ulvens.se 070-3786643

Ulvens – för dig och din hund

Föreläsningar

Vill du ha en föreläsare till årsmötet, träningsgruppen eller kennelträffen? Vid föreläsningsförfrågan får du ett kostnadsförslag, det beror mycket på föreläsningens innehåll, längd och vart föreläsningen håller till. Jag anpassar föreläsningen efter ert behov! Boka genom att maila info@ulvens.se! 

Här hittar du de föreläsningar som jag just nu kan erbjuda! 

Lugna Hundmöten

Hur kan jag hjälpa rädda, aggressiva, frustrerade reaktiva hundar till en lugnare tillvaro i hundmöten på promenaden och i samvaro med andra hundar? En föreläsning om lugna signaler och hur man använder det för att skapa bra möten hundar emellan.

Att förebygga och hantera rädsla hos hund

En föreläsning om att arbeta med rädda hundar och hur man förebygger rädsla hos hund, både hos valpar och vuxna hundar. Vad är rädsla egentligen och hur påverkar det hundens personlighet och förmåga till inlärning? Vilka vägar finns det att hjälpa en rädd hund, och framförallt, hur förebygger man rädslor innan de dykt upp?

Hundens känslor

En föreläsning om hundens känslor, hur det påverkar hundens beteende och hur vi kan hjälpa hunden och oss själva genom att förstå känslornas betydelse. Ett viktigt ämne för alla hundägare, vare sig du tränar aktivt eller har sällskapshund. Vi går igenom dom sju grundkänslorna och hur de påverkar hunden, och du får konkreta tips och idéer på hur du kan tänka kring känslor i framförallt inlärning men också i den allmänna vardagen.

Berikning – ett roligare liv!

I den här föreläsningen får du tips och idéer på hur du kan berika hundens vardag på olika vis! Berikning gör hunden lugnare och mer tillfreds, det skapar trygghet och stimulans för rädda nervösa hundar, och positiv konfliktfri aktivering för energiska hundar. Du får lära dig hur du med små små medel kan skapa ett rikt och roligt liv för din hund!

Lek och inlärning!

Vad betyder egentligen lek för hunden? Hur kan jag som hundägare använda det i inlärning? Och vad gör leken för min och hundens relation? Den här föreläsningen går igenom vad som egentligen händer när hunden får leka, och du får ta del av konkreta tips på hur och var du kan använda lek, både för att öka inlärning men också för att överkomma obehag och rädslor som hunden kan uppleva.

Vad säger du?

Hundens signaler är inte alltid så lätta att uppmärksamma och förstå! Det här är en föreläsning där du får lära dig förstå vad din hund säger. Vi tittar på både kommunikation hundar emellan, samt kommunikation mellan hund och människa. Du får även lära dig hur du kan använda ditt egna kroppsspråk för att blir tydligare för din hund.