Är du redo?

Tävla med Ulvens är en vintertävling som går av stapeln mellan 1 mars till 4 april och du kan delta vart du än befinner dig i Sverige!

Det kommer finnas två klasser:

  • Vuxenklassen: för alla 13 år och uppåt! Klassen kostar 150kr att delta i.
  • Barnklassen: för alla barn 12 år och yngre! Klassen är gratis. En vuxen bör hjälpa till med anmälan och att skicka in bidragen.

Oavsett klass får du tävla med en eller flera hundar under tävlingens gång, du får dock bara skicka in bidrag med en hund i slutet av varje vecka. Har du tre hundar kan du träna alla hundarna på de olika momenten men du väljer en hund att filma tävlingsbidraget med.

Tävlingens upplägg

Anmälan är öppen till och med 28 februari för båda klasserna. Den 1 mars kommer första delmomentet att skickas ut. Sammanlagt blir det fem veckor med fem moment som du går igenom. Varje moment kommer i ett häfte med en beskrivning av hur momentet ska genomföras samt lite steg i hur du kan träna momentet! Du får också under veckan ta del av filmklipp med tips och inspiration, dessa kommer släppas i en Facebook-grupp du får tillgång till när du anmäler dig (gäller för båda klasserna).

I slutet av varje vecka mailar du in ditt bidrag till info@ulvens.se. Om du har en mail som inte stödjer att skicka större filmfiler kan du använda gratistjänsten Sprend. När alla filmer blivit bedömda utses en veckovinnare i varje klass, och i slutet av de fem veckorna kommer poängen för samtliga dina bidrag räknas samman. Därefter utses de som hamnat på Första, Andra och Tredje plats i respektive klasser!

Momenten

Tävlingen har vardagen som fokus för att göra tävlingen så öppen och inkluderande som möjligt. Du behöver med andra ord inte ha tränat i någon särskild hundsport och hundar av alla åldrar och typer kan delta! Det är olika moment för Vuxenklassen och Barnklassen och dessa kommer att beskrivas mer ingående för varje vecka när tävlingen väl börjat. Momenten kommer ha dessa teman i respektive klass:

Vuxenklassen
Vecka 1 – Inkallning
Vecka 2 – Kroppskontroll
Vecka 3 – Trickträning
Vecka 4 – Kreativ och Klurig
Vecka 5 – Frivillig Hantering

Barnklassen
Vecka 1 – Två tassar upp!
Vecka 2 – Nostarget
Vecka 3 – Över och Under
Vecka 4 – Runtrunt!
Vecka 5 – Som en staty!

Bedömning

Varje vecka kommer momenten att bedömas enligt dessa punkter, vid varje punkt finns också högsta antal poäng man kan få:

Vuxenklassen
Glädje – hur roligt ser ekipaget ut att ha? 15p
Samarbete – hur fungerar samarbetet mellan hund och människa? 15p
Utförande av moment – är momentet rätt utfört enligt momentbeskrivningen? 10p

Barnklassen
Glädje och samarbete – hur roligt ser ekipaget ut att ha? 10p
Utförande av moment – är det rätt utfört enligt momentbeskrivningen? 10p
Kreativitet – hur kreativt har momentet genomförts? 15p

Varje vecka kommer du få en beskrivning av hur momentet mer detaljerat kommer att bedömas och hur det ska genomföras.

Reglerna

  • Det ska vara roligt för människa och hund! Träna på ditt och hundens villkor och fokusera på att hitta ett roligt och givande samarbete tillsammans i första hand! Om hunden ser obekväm ut i dina bidrag kommer du få poängavdrag för det. Hellre roligt är perfekt!
  • Endast ett bidrag i veckan får skickas in! Filmen behöver göras så att momentet tydligt syns. Om filmen är alltför mörk, suddig eller inte visar hela momentet kommer bidraget att nekas.
  • Alla bidrag måste skickas in innan söndag 23.00 i slutet av varje vecka för att vara med i bedömningen.
  • Du får vara med i tävlingen även om du bara lämnar in bidrag för någon enstaka vecka eller inte alls. Du kan med andra ord anmäla dig bara för att ta del av de olika utmaningarna men utan att skicka in tävlingsbidrag.

Priser

Ingen tävling utan priser! I slutet av varje vecka utses en vinnare i barn- respektive vuxenklassen och varje vinnare får då ett litet pris.

Efter tävlingens fem veckor delas priser ut för första, andra och tredjeplats i Vuxenklassen, samt första, andra och tredjeplatsen i Barnklassen!

Priserna kommer att läggas ut när tävlingen börjar för respektive klasser och delveckor. Då kommer vi även visa vilka som står bakom dessa priser!

Anmälan

Klicka dig vidare här nedan på länken till tävlingens formulär och fyll i det. Gäller för båda klasserna! När din anmälan har behandlats kommer du få ett mail med betalningsuppgifter (om det gäller vuxenklassen), länk till Facebookgruppen och övrig information. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att skicka ett mail till info@ulvens.se!

Jag vill anmäla mig!

Du kanske också gillar…